Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Борисов го закъса, постъпва официален иск за разследване на връзките на правителството с Божков

/
/
1136 Views

Бойко Борисов

БСП ще поиска парламентът да разследва връзките на правителството на Бойко Борисов с бизнесмена Васил Божков чрез създаване на анкетна парламентарна комисия. На „Позитано 20“ обмислят и да се инициира национална подписка за сваляне на правителството. Това обяви на пресконференция в централата на партията председателката Корнелия Нинова. Тя посочи, че Изпълнителното бюро ще предложи на Националния съвет на партията в събота стартиране на подписка във всеки град и населено място за оставка на кабинета.

„Искаме народен вот на недоверие“, заяви Нинова.

Advertisement:

И посочи, че е възможно тази подписка да прерасне в поредния вот на недоверие срещу кабинета на Бойко Борисов като парламентарна процедура.

 

 

„Внасяхме няколко вота и искам да ви припомня, че макар и неуспешни, времето доказа обратното. Помните ли вота за корупция? Е, след три-четири, две години от тези вотове, видяхте ли, че фактите се потвърдиха. Да, в парламента не минава, защото партиите държат на статуквото, искат да си изкарат мандата, това е тяхно право. Всяка партия си решава своето поведение. Нашето е това – опозиция, алтернатива“, каза лидерът на БСП.

Освен идеята за всенародна подписка срещу правителството, ръководството на БСП и парламентарната група са разгледали писмо на бизнесмена Васил Божков. Те били сезирани от него като партия.

Нинова съобщи, че социалистите ще предложат на парламентарната група да внесе предложение за създаване на нарочна анкетна комисия, която да провери всички изнесени публично данни и да извика на изслушване замесените лица от премиера Борисов, през министри, чиновници до пиари.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar