Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Вирусолог отказа да бъде ваксиниран срещу COVID-19, било опасно

/
/
521 Views
Advertisement:

Вирусолог: Коронавирусът отдавна е сред нас, няма място за паника ...

Advertisement:

Вицепремиерът на Русия Татяна Голикова заяви, че сега две ваксини срещу коронавирус имат най-големи перспективи в Русия. Едната е разработена от центъра в Гамалея и ще бъде регистрирана през август, производството ще започне през септември. Втората – „Vector“, се очаква да бъде регистрирана през септември, а производството да започне през октомври.

Академикът на Руската академия на науките Виталий Зверев обаче заяви в интервю за OSN, че няма да се ваксинира срещу коронавирусна инфекция.

Според него засега за „ваксинация не може да става и дума“, тъй като ваксината все още не е преминала всички етапи на тестване и следователно абсолютната безопасност и ефективност на ваксината не е доказана.

„Не, няма начин! За ваксинация не може да става и дума. Трябва да се получат абсолютно точни данни, че тази ваксина, първо, е ефективна и второ, безопасна. И в крайна сметка е необходимо да се определи продължителността на имунитета. Докато няма такива данни, е погрешно да се призовава за ваксинация“, каза Зверев.

 

 

Вирусологът също така добави, че ще може да се говори за ваксинации срещу COVID-19 едва след няколко години, най-рано в края на 2021 година. Зверев също увери, че „инфекцията не е толкова страшна“, а в Русия няма висока степен на смъртност от ново заболяване.

„Струва ми се, че ситуацията с ваксинацията вече преминава в политическа равнина и няма нищо общо със самата борба с коронавируса“, каза ученият.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!