Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Излезе PCR теста на премиера

/
/
904 Views

Министър-председателят Бойко Борисов е на домашен режим с ограничени външни контакти, съобщиха източници от правителството, след като по-рано пресслужбата на Министерския съвет информира, че началничката на кабинета му Деница Желева е с положителен тест за коронавирусна инфекция.

Борисов, Желева и прессекретарят на Борисов Севдалина Арнаудова са били тествани в четвъртък. Тогава Желева е дала положителен резултат, а пробите на Борисов и Арнаудова са били отрицителни.

Advertisement:

В петък на тримата са били отново изследвани, като резултатите им са отрицателни, съобщи правителствената пресслужба.

Сега Борисов, Желева и Арнаудова са у дома, като в събота ще им бъдат направени нови изследвания, за да се установи окончателно дали те са вирусоносители или не.

 

Желева беше неотлъчно до Борисов по време на заседанието на Европейския съвет за разпределението на европейските средства от бюджета на ЕС и на фонда за икономическо възстановяване в Брюксел от петък до вторник.

Според указанията на Столичната регионална здравна инспекция всички контактни лица са тествани и карантинирани в петък, съобщиха от Министерски съвет.

На Деница Желева е направен втори тест. Министър-председателят Бойко Борисов също е тестван тази сутрин, както и членовете на екипа му като резултатите още се чакат.

Премиерът отстътва от дебатите в Народното събрание и гласуването на промените в кабинета в петък.

Поводът Желева да бъде изследвана са двамата IT специалисти от Министерския съвет с положителни проби, които бяха установени тази седмица. Сградата на правителството беше затворена за ден за дезинфекция в сряда.

Вече е изследвана по-голямата част от правителствената администрация, като до понеделник се очаква да станат ясни резултатите и от последните тестове, съобщават от пресслужбата. До момента короновирусна инфекция е установена у четирима служител.

Към 24 юли в България има потвърдени 9853 случая на заразяване с коронавирусната инфекция, като 269 от тях са установени през последното денонощие. Активните случаи са 4493, 665 души се намират в болници, а 27 от тях са в интензивни отделения. От началото на епидемията в България от усложненията на COVID-19 са починали 329 души, осем от тях през последното денонощие. Можете да следите ситуацията с разпространението на епидемията на Коронавирусът COVID-19 в България – факти и дати

Advertisement:

1 Comments

  1. Направо се осрахте . Ще се направите и вие на болни за да те влезнете в статистиката. Да не си мислете че народа не знае какви ги вършите. Призовавам народа да не се отказва от протести и др. ! ДА не позволяваме на тези гадове да ни маниполират като кукли. Само да си вземат парите от ЕС. И да останат още на власт.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar