Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Иисусовата молитва – спасява от неприятности и променя съдбата

/
/
2068 Views
Advertisement:

Advertisement:

Искали ли сте някога да промените съдбата си? Вероятно мнозина биха отговорили утвърдително на този въпрос. Всеки от нас е бил изправен в едно или друго време пред неприятности и проблеми и всеки би искал да промени всичко към по-добро.

Така че, ако животът не ви устройва, проблемите растат като снежна топка, разстроен е личният ви живот, имате проблеми в работата, чувствате се самотни, имате дългове или страдате от липса на пари ( малък списък с това, с което се сблъсква съвременният човек), естествено е с такъв поток от проблеми да искате да промените нещо към по-добро.

В това ще ви помогне Иисусовата молитва. Ето нейния текст:

 

„Господи Иисусе Христе, Сине и Слово Божие, заради молитвите на Твоята Пречиста Майка и на всички светии, помилуй мен, грешника.”

Има я в различни варианти:

„Господи, Иисусе Христе, Сине Божий, помилуй ме грешния”

„Господи, Иисусе Христе, помилуй ме!”

„Господи, помилуй!“

Независимо кой вариант ще изберете, казвайте тази молитва възможно най-често.  Например, докато чакате някъде, на път за работа. Може да си я казвате вътре в себе си. Монасите, например, постоянно се молят с тази молитва. Иисусовата молитва може да се казва по всяко време на деня и когато това го правите редовно, ще откриете, че вашият живот се променя.

„В настоящите дни, когато диханието на голямо зло, дълбоко падение и грях оскверняват земята, морето и всяка душа, всички имаме нужда от действието на Иисусовата молитва като освежаваща роса на благодатта, като полъх от ветрец, като противоотрова, осигуряваща душевното и телесното здраве в идващите дни и в тези, които ще дойдат след тях.

Молитвата е нашето общение с Бога. Тя е също толкова необходима за нас, колкото и въздухът, и храната. У нас всичко е от Бога и нищо не е наше: живот, способности, здраве, храна и всичко останало Бог ни дава. Поради това и в радост, и в печал, и когато нещо ни е нужно, ние трябва да се обръщаме към Бог с молитва.”

Архимандрит Ефрем Светогорец от Света Гора, Атон

Advertisement:

1 Comments

 1.   Всяко поклонение на образи и хора е мерзост пред Него и осквернява храма .
  Днес отново виждаме същата древна демонична сила, която още във Вавилон установила религиозна система на поклонение на богини, да отклонява хората в Христовата Църква от истинското поклонение, което принадлежи само на Бога.

  Когато се покланяш на светии, Мария или други богове, ти всъщност се покланяш на Сатана, който създаде тези поклонения и поквари църквата .

  Ветвърти век Мария била провъзгласена за „майката на Бога”. В нейна чест била направена статуя – идол с полумесец на главата– по изображение на Диана, богинята на луната. Мария била въздигната като богиня и провъзгласена като ходатай между човека и Бога. Традициите започнали да изместват чистото учение на апостолите и Исус. Исторически факт е, че около четвърти век църквата била изпълнена с човешки учения и традиции и навлязла в голяма духовна тъмнина.

  Ако обичаме Бога и Неговото Слово, ние ще кажем като псалмопевеца: Мразя лъжата и се гнуся от нея, но закона Ти обичам(Псалм 119:163).

  Мария, майката на Исус, беше считана само за една благословена жена. Тя беше много свята жена, придобила Божието благоволение и заема специално място в историята. Тя е пример за чистота и смирение, вяра и послушание. Ангелът я нарече „благословена”, но има голямо разстояние между това изказване и титлите и позицията, която е дадена на Мария днес. Тя каза за себе си: Аз съм слугиня на Господа… Зарадва се духът ми в Бога, Спасителя мой (Лука 1:38, 47). Тя знаеше, че има нужда да бъде спасена и говореше за себе си със скромни думи.

  Когато учениците казаха на Исус, че майка Му го търси, Той отговори: Коя е майка Ми
  Исус каза: …никой не идва при Отца освен чрез Мен (Йоан 14:6). Мария не може да ходатайства за нас, защото има само един ходатай между Бога и Човека –  Исус Христос. Нека да не позволим да бъдем заблудени. Мария е благословена, но тя не е пътят до Бога. Тя беше човешки съд, чрез който Господ дойде в плът. На нас не ни е казано да вярваме в нея, нито да й се молим. Исус каза: …вие вярвате в Бога, вярвайте и в Мен (Йоан 14:1), но Той никога не каза „вярвайте в Моята майка”. Ако това беше необходимо, Той щеше да ни го каже.

  Исус научи последователите Си да се молят с чудната молитва „Отче наш, Който Си на небесата, да се свети Твоето име” и че каквото и да поискаме в Неговото име от Отца, Той ще ни го даде. Ние можем да отидем директно при Отца чрез Сина Му. Никъде в Словото не се говори за молитви отправени към Мария или други светии .
  Те не могат да ни помогнат !

  Исус каза: Аз и Отца едно сме, но никога не спомена Мария. Всеки човек, който учи обратното, показва, че не е истински вярващ. Той е езически поклонник на богини, който използва името на Мария, за да отдалечи хората от Отец и Сина Му Исус Христос.

  Всичко, от което имаш нужда можеш да намериш в Него. Той е Господ и Спасител, ходатай, лекар, баща, съпруг, брат, приятел, съветник, защитник, най-добрият слушател…

  Бог има славен живот за теб! Иди при Него – защо се бавиш? Той ще ти даде сила да преодолееш всяко  изпитание. Исус е приготвил за теб всичко, от което имаш нужда и за което си копнял – отмора, сигурност, любов, напътствие…

  Ако ти си се молил на Мария, сега можеш да видиш от Писанията, че това не е приятно на Бога. Вероятно ти си го правил искрено. Въпреки това сега като знаеш истината, ти можеш да изповядаш греха си, да се покаеш  и да положиш всичката си вяра само в Исус Христос. Само Той може да отговори на молитвите ти и да те спаси.
  Откъс от книгата Изопачено християнство.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!