Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Искам да открехна една тема, която Борисов и щаба замитат под миндера

/
/
607 Views

Автор: Илиян Василев, фейсбук “За да открехна една тема, която Борисов и щаба замитат под миндера, а тя все повече ще стърчи. За втората вълна. Но не тази от Кобид-19, гдето пророкува “лекаря” Мутафчийски, а тази където пак “ще мрем яко”, и заради която Борисов и щаба ще трябва да се поемат отговорност.

Надявам се да я изясним информационно пред обществото не само ние в Алтернативата, но и всички независими журналисти. Чакат ни не една, а няколко последващи “вълни” на болести. Тези с отложените диагностики и лечения, някои от които именно за този 80 дневен период вече са минали етапа на ранното установяване с по-висок шанс за успех. Или са преминали в етап на хронични, цял живот лекарства и лекари.     Нямаше повишена смъртност в месеците с Ковид-19, но след това вероятността да отбележи повече починали ще бъде висока. Но за това няма да ими брифинги, няма да има статистика, генерали и прочие “лидери”. И това е препрограмирано от властите през бюджета за здравната система.

Advertisement:

 

 

 

 

В България за образна диагностика и клинични изследвания /там където основно се прави всяка диагностика/ се отделят сума сумарум, от всички фондове, за всички пациенти, за цяла България – хванете се за него здраво – само 100 милиона лева?. На фона на всички средства в здравната система от около 7 милиарда лева, това е 1,4 процента. По този индикатор сме най-зле в света?

В тези 100 милиона влиза всичко като образна диагностика – различните видове сканери, ЯМР, рентени, и т.н. Влизат и клиничните изследвания, от микробиология до паразити, включително всички тестове И за това си мисля, че тъй като няма да искат да поемат отговорност за това, ще ни поддържат в извънредна епидемична среда, за да управляват информацията и да приписват по-високата смъртност на рецидиви на КОВИД-19. Най-лошото че настроиха лекарското съсловие едни срещу други, много болници няма лекари, виждате от колко време има призиви на няколко болници за помощ и от нийде взор надежда не вижда. Имам познати в този бизнес, които казват, че тъй като няма пари /лимити от касата/, те са принудени да насрочват прегледи по различните образни диагностики /а много от тях са единствен способ за установяване на заболяване/ за след месец, два. Тоест към забавата от близо три месеца, още два месеца – признавам си, не смея да правя прогнози. Накрая сметнете кой от какво ви е спасил? Късметлии сме, нали?”

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar