Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Истината за жената до министър Горанов, показа се за първи път

/
/
1321 Views

Васил Горанов

Министър Владислав Горанов с неохота говори за личния си живот и рядко се появява на официални събития със съпругата си Румяна. Изключение правят ежегодните балове на КРИБ, където тя винаги е негова дама и впечатлява с ефектни и стилни визии.

За половинката на министъра на финансите се знае, че също има успешна кариера, но в друго министерство – това на транспорта.

Advertisement:

Освен че графикът ѝ не отстъпва по интензивност и отговорност от този на мъжа ѝ, Румяна е и всеотдайна майка. С Влади, както го нарича премиерът Бойко Борисов, имат двама синове. Ежедневието си след работа министър Горанов определя като „банално скучно“, но не и за семеен тип човек като него. Когато имал възможност и не бил на път, задължително прибирал малкия им син от училище, а после му помагал с домашните, най-вече с тези по математика. Понякога дори влизал в ролята на учител и преподавал уроци на наследника си.

С големия му син пък преглеждали учебниците през уикендите, а понякога в събота сутрин посещавали курсовете в Софийската математическа гимназия. Част от любимите занимания на министър Горанов са и пазаруване за дома, както и шофирането, които му носели спокойствие и мир. Иначе с жена му Румяна предпочитали повече семейните вечери, отколкото тези в ресторант, споделени с големи компании. За почивките, ако изобщо оставало време за такива, били на същото мнение и се стремели към семейни и уютни ваканции.

Единствената реплика, с която до момента министър Горанов си е позволявал да повдигне завесата над отношенията със съпругата си, бе, че тя шеговито му казала, че приличал много на Ръсел Кроу. Тя визирала не само външната прилика, но и амбицията и целеустремеността – общите им качества с актьора от „Красив ум“.

Чакат трето дете

 

Министърът на финансите Владислав Горанов се бори за рекорд сред колегите за многодетен татко. Шефът на финансовото ведомство е в очакване на трето дете. Това стана ясно от думи на премиера Бойко Борисов по време на сбирката на ГЕРБ в Стара Загора миналия уикенд.

Докато Горанов обясняваше, че в началото на кризата с коронавируса правителството е било изправено пред трудното решение какви политики да предприеме и как строгите епидемиологични мерки само блокират икономиката и не водят до нищо добро, освен до потребление на спиртни напитки и храни, министър-председателят побърза да го опровергае. „Не, не е така и ти си пример за това. Докато нямаше какво да прави – трето дете“, заяви Борисов, а залата посрещна думите му с аплодисменти. Така стана ясно, че именно по време на извънредното положение министър Горанов е научил, че ще става баща за трети път.

Със съпругата му Румяна, която работи в транспортното министерство, вече имат двама синове, които също като баща си са талантливи математици и мечтаят за бъдеще в точните науки. Приятели и близки на Владислав Горанов този път го орисали бебе №3 да е момиченце, тъй като, макар и с дълъг и богат стаж като баща, той все още не бил усещал тръпката да има дъщеря. За момента финансовият министър не разкрива с точност кога се очаква бебето да се появи на бял свят, но със сигурност по-нетърпеливи от него са двамата пораснали батковци, които ще помагат в грижите около новия член на семейството.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar