Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Казармата се завръща през 2021-а

/
/
879 Views

“От 2021 година може да се въведе наборната военна служба, ако сега държавата започне да работи по темата. Няма да е лесно, но и няма да е толкова скъпо, колкото се опитват да ни обясняват”, съобщи военният министър Красимир Каракачанов на националния събор на запаса край Казанлък.

Вицепремиерът е на мнение, че възстановяването на наборната военна служба e абсолютно задължително, тъй като на практика армията няма резерв. Той уточни, че ако сега се случи нещо и се наложи да се мобилизират младите хора, между 18 и 30 години, те ще окажат пушечно месо и лесни мишени.

Advertisement:

Каракачанов е убеден, че е крайно време младите хора да бъдат възпитавани в дух и умения, а не в джендъризъм. Министърът допълни, че използваните досегашни аргументи срещу връщането на наборната казарма „вече не важат“, тъй като много страни от ЕС и наши съседски са върнали наборната служба, а в някои никога не е била отменяна.

Оптималният срок за военната наборна служба, според военния министър, е 6-9 месеца, като за жените и момичетата тя е доброволна. “Дори сега да я въведем, сме закъснели”, счита министър Каракачанов.

Той отчете като грешка политическото решение за премахването на наборната военна служба преди 12 години. Подобна теза преди ден изразиха и от ръководството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса.

“Единственото, което е постигнато с премахването на казармата е фактът, че армията стана малка”, допълни министърът на отбраната.

Няколко хиляди ветерани от резерва взеха участие във Втория национален събор на запасното воинство. Сред участниците бе и доайенът на офицерите от запаса 96-годишният капитан Далечно плаване Атанас Илиев.

“Близо 20 хиляди са запасните в България”, отчете в словото си председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса генерал от резерва Златан Стойков, когото наградиха със златно отличие от Тракийските дружества.

 

Advertisement:

1 Comments

  1. Е , по-голяма простотия не бях чувала …за последните 20 дни…Всяка втора майка би предпочела да прати детето си в чужбина… без значение дали ще учи или работи , поне ще оцелее и няма да е унижавано и осакатявано от леваци като Вас -така наречените наши Управляващи…
    Само посмейте и…Бълтария ще ви се стори тясна …а протестите в момента ще
    сравните с дискотека…
    За блатото на децата си ви търпях последните 30 години….Оцелях …напук на на вашите идиотски реформи ,въпреки отнетите ми граждански права ,въпреки наложените ми задължения ,които мога да обобщя като Геноцид…
    Господа Леваци , само Посмейте да посегнете на най – милото ми и…

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar