Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Катаджии откриха камион, който ги накара да се хванат за главите

/
/
1403 Views
Катаджии откриха камион, който ги накара да се хванат за главите СНИМКИ
Има изключително невнимателни хора, но дори и те обикновено се отнасят към автомобила си повече или по-малко с уважение. Обаче, не и този шофьор. Служителите на пътната полиция в Полша направо се втрещили, когато видели в какво е превърнал собственик камиона си. На една от улиците на Познан полицаите се заинтересували от стар чешки камион Tatra. Оказало се, че той е вече на 30 години и въпреки това е в движение, но салонът му бил в такова плачевно състояние, че противно на обичайната процедура служителите започнали да снимат интериора, а не екстериора.
    Оказало се, че Tatra 815 се е движел не само без тахограф, но и без скоростомер. Интересното е, че водачът, макар да нямал нито застраховка, нито някои други документи, се погрижил за поне едно необходимо устройство: на предното стъкло бил инсталиран транспондер за безконтактно плащане.
Техническото състояние на камиона също се оказало незадоволително – течове в спирачната система, проблеми с кормилното управление и още други по малки неща. Това не е можело да завърши по друг начин, освен с отнемането на удостоверението за регистрация. Започнато е административно дело срещу превозвача. Сега той е изправен пред глоба до 12 000 злоти (около 5 хил.лв).
Advertisement:
Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar