Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Кьовеши решена да изправи пред съд „недосегаемите“! Видео

/
/
803 Views

https://ejednevno.eu/wp-content/uploads/2020/07/2890.jpg

От изключителна важност е привличането под наказателна отговорност за тези, които извършват злоупотреби.

 

Това ключово изявление направи Лаура Кьовеши, представяйки годишния доклад на европейската прокуратура.

Advertisement:

Според Кьовеши, антикорупционният орган на Общността трябва да стане важен защитник на правовата държава като една от основните ценности на Европейския съюз.

В България очакванията са, Кьовеши да се разрови в десетки скандални разкрития, които, обаче, остават заглушени от властта.

 

 

 

Преди ден стана ясно, че Гражданското сдружение “БОЕЦ” изпраща комикса на Васил Божков до КПКОНПИ, прокуратура и ръководителят на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши. Сезирани са и европейските институции, предаде Фрог нюз.

Сигналът на “БОЕЦ” е срещу премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова за организирана престъпна група.

Той идва след разпространения от бизнесмена Васил Божков комикс, в който хазартният бос твърди, че е плащал 20% такса спокойствие, в замяна на разпънат политически чадър и различно данъчно облагане за лотарията.

“БОЕЦ уведомяваме прокуратурата и КПКОНПИ, че предвид доказаните зависимости и неспособност да разследват ефективно лица заемащи високи държавни постове и конкретно лицата Бойко Борисов и Владислав Горанов,

както и поради компрометираните фигура на главният прокурор Иван Гешев и председателят на КПКОНПИ, Сотир Цацаров

ще сезираме европейските институции за казуса, както и ръководителят на Европейската прокуратура, г-жа Лаура Кьовеши с искане за международно разследване и правна помощ”, се посочва още в съобщението на гражданската организация.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar