Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Марешки поиска оставка на президента от трибуната на парламента

/
/
560 Views

Веселин Марешки изригна: Отвратен съм от ...

В остра реч от трибуната на парламента днес председателят на партия „Воля“ Веселин Марешки поиска оставката на президента Румен Радев. С декларация от парламентарната си група той призова държавният глава да се извини на народа и да замълчи, за да не разделя обществото. Той смята, че с речите си президентът е обидил протестиращите срещу комунистическия режим през 90-те.

„Президентът, фигурантът в републиката, си позволи да обиди стотиците хиляди български граждани като ги нарече „мутри“. Тези мутри, за които той говори, бяха създадени и отгледани от БСП, БКП, властвала през 90-те. Когато някой се опитва да се облече в нови дрехи трябва да припомним за дрипите, които носи. Настоявам президентът да се извини на всички български дисиденти и на всички хора, които се борят за справедливост и почтеност. Погнусен съм да се изопачава историята ни! Извинение за народа и оставка, това е! Или да замълчи, защото с всяко изказване принизява президентската институция“, заяви Марешки от трибуната в НС.

Advertisement:

Лидерът на „Воля“ призова и за създаване на преходен екип, обединяващ специалисти и професионалисти, които да помогнат България да бъде изведена от кризата и да организира следващите парламентарни избори.

Също така даде заявка, че от „Воля“ са готови да помогнат с експерти, ако се тръгне към вариант експертно правителство. „С експерти, които българинът веднага да усети по джоба си, с някой, който му слага пари в джоба“, каза Марешки, като даде пример за добра своя идея, която правителството е припознало – да се направи верига държавни бензиностанции.

По-късно в кулоарите на парламента на въпрос как партията му ще гласува на предстоящия вот на недоверие, той заяви: „Няма да допуснем да бъдем пришивани нито към едните, нито към другите. Няма как да направим жест, с който да ни пришият към БСП и ДПС.“

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar