Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Момиченце гигант се роди в Пловдив! Майката консумирала основно диня и сирене!

/
/
692 Views

Бебе гигант проплака в пловдивска болница. Момиченцето тежи 5 килограма и 10 грама и е най-голямото бебе, родено в специализираната болница от началото на годината.

Заради големите размери на плода раждането е с Цезарово сечение в екип, ръководен от д-р Ангел Ставрев. Неонатологичната грижа за новороденото е поела д-р Ана Миовска.

Advertisement:

 

 

Теодора е второто бебе в семейството на Гергана и Мариян от сливенското село Пет могили. Шестгодишният батко също е роден със завидно тегло – 4 килограма и 490 грама. „Аз просто съм създадена да износвам големи бебета“, споделя 38-годишната Гергана. Въпреки нормалното протичане на бременността, майката е предпочела и този път да проследи развитието на плода и да роди в пловдивска специализирана АГ болница.

Диня и сирене са храните, които са присъствали най-често в менюто на бременната жена.

„Не ми тежеше бебето. До последно се движеше свободно и се преобръщаше в корема ми“, споделя Гергана. „Ако не беше въведено извънредното положение през март, вероятно щях да продължа да работя и по-дълго“, разказва за бременността си майката.

Нормални по големина са бебета между два и половина и четири килограма. Големите бебета не са радост за медиците, тъй като високото тегло е възможно да доведе до патология при бебето или да бъде вследствие от патология при майката. За щастие не такъв е случаят с рекордьорката Теодора.

И тя, и майката вече са вкъщи в отлично здраве.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar