Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Няма да повярвате Румен Радев как се нахвърли на Борисов и Гешев

/
/
790 Views

Задават се тежки времена за Румен Радев | Новини и анализи от България | DW | 10.02.2020

Нежеланието на прокуратурата да види многобройните фрапантни скандали и сигнали за огромна корупция, за грабеж на държавни средства издава едно – страх и зависимости. Това е заявил президентът Румен Радев пред журналисти в с. Мадара, помолен да коментира думи на главния прокурор, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В рамките на своето посещение в Североизточна България президентът Радев се е срещнал с ръководители на образователни институции, обществени дейци и интелектуалци в Шумен. Образователната политика следва да се води така, че да не се губи националната идентичност и самосъзнание, усещането за общност и вярата в собствените възможности, е била позицията на участниците в срещата. Президентът и обществените дейци са се обединили около тезата, че на България е необходима целенасочена и дългосрочна държавна политика в образованието, която да залага не само на придобиването на знания, а и на възпитанието на младото поколение.

Advertisement:

 

Представителите на образователните институции са призовали държавната политика в образованието да бъде съобразена и с нуждите на местните общности. „Оттук, от Мадара, Плиска и Преслав, започва България, а няма достатъчно свободни бройки дори и за археология“, са отбелязали представителите на образователните институции в региона. „Навсякъде в света археологията и представянето на националното културно-историческо наследство е част от икономиката, докато в България все още липсват достатъчно усилия на държавата в тази посока“, е казал Румен Радев. По думите му трябва да има национален план за популяризиране на всички тези археологически обекти.

Участниците в срещата са откроили традициите на преподаване и международните успехи на младите хора от Шумен в областта на информатиката и точните науки. Румен Радев отново е подчертал необходимостта вместо да се ангажира с изграждането на бензиностанции, държавата да инвестира в бъдещето на младите хора, като създаде в областните градове центрове за безплатно извънкласно обучение по информационни технологии, компютърен дизайн и други перспективни дисциплини, което вече се прилага в редица страни по света. „Няма как да вървим напред и да сме конкурентни в дигиталната епоха, ако не инвестираме в младите хора“, е заявил президентът Радев.

След срещата си с обществените дейци в Шумен държавният глава е посетил с. Мадара и заедно с кмета Неделчо Неделчев е разгледал скалния релеф „Мадарски конник“ и скалния параклис „Св.Пантелеймон“.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar