Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Ренета Инджова на протеста: Не искаме крадени пари, не искаме магистралите, на които умират децата ни

/
/
379 Views

big_56c6

Ренета Инджова взе микрофона на протеста в столицата, предава „Петел“:

 

 

„Братя и сестри, да свалим Борисов, долу Борисов, долу диктатора, узурпатора, този който сега раздава крадени пари.

Advertisement:

 

 

Не щем крадени пари, не щем управлението, не щем магистралите, на които децата ни се блъскат и умират, не щем да ни казваш, че няма по-добър от теб, оскверни институции и унищожи децата ни.

 

 

 

Нека целият свят види прекрасния мой народ. Да изчистим позора, който ни нанася този диктатор. Европо, мутрите си накажи. Съд, оставка“, извика политичката.

 

 

„Аз съм майка на здраво дете, аз съм майка на болно дете и съм дъщеря. Не искам да плача постоянно като гледам какво се прави в чужбина за хората с увреждания. Аз искам родителите ми да живеят долбре. 50 лева много ли са?“ – извика друга жена на микрофона.

 


21: 50 ч. – И тази вечер протестът ще блокира 8 ключови точки в центъра на София –  Орлов мост; Халите; „Витоша и Патриарх Евтимий“; Паметника Левски; Попа; Площад Македония; „Дондуков“ и „Раковска“; Моста на НДК 

21:00 ч.: Проф. Минеков заяви, че такъв протест не се е счучвал от четвърт век. „Тук е половин България. Учудвам се на наглостта на двете мутри, които не разбират, че не са желани. Съжаляваме за всички, на които причиняваме неудобство, но има по-голямо неудобство – корупцията.

20:55 ч.: Под съпровода на гайди част от демонстрантите извиват хоро. Към протеста се присъединиха и мъже с чанове.

 

 

Снимки: Йорданка Веселинова / OFFNews

20:30 ч. – „Понеже някои хора казват, че няма алтернатива, вие сте алтернативата. Лека, успешна и безаварийна революция“, каза музикантът Ерол Ибрахимов. Арман Бабикян каза: „След няколко дни ще има обява на морето – търси се изгубен политик. 150 см. висок, без съвест“.

20:09 ч. – Протестът става все по-многоброен.

Снимка: Стефан Йончев / OFFNews

20: 00 ч. – Демонстрантите, които първоначално бяха пред Съдебната палата, се включват към протеста пред МС.

19: 55 ч. – Майките от „Системата на убива“ развяха черни знамена пред МС.

19: 49 ч. – Орлов мост остава блокиран. Цялото движение на градския транспорт е пренасочено от „Цариградско шосе“ по „Драган Цанков“. Автобусите завиват от Стадиона по „Драган Цанков“.

Снимка: Александра Маркарян / OFFNews

19: 30 ч. – Същевременно хиляди демонстранти се събират край Министерския съвет – една от главните точки на вечерния протест.

Снимки: Йорданка Веселинова / OFFNews

19:00 ч. – Една от началните точки на вечерния протест е пред Съдебната палата. Акцията под надслов „Свободатa няма нужда от каскет 3“ е организирана от Инициатива „Правосъдие за всеки“.

Никъде го няма това нещо главният прокурор да е политик, да обикаля като политик, да си прави PR със страданието на хората, заяви пред множеството адв. Емил Георгиев от  „Правосъдие за всеки“.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar