Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Румен Радев: Искам съд, конфискация и затвор за корумпираните властимащи

/
/
878 Views

Властта :: Румен Радев: Очаквам задълбочени дебати за самолетите ...

„Диалогът ми с изпълнителната власт е труден и то е поради безконтролното управление и безнаказаната корупция.“

От там той апелира за съд, конфискация на имуществото и затвор за всички властимащи, които са били замесени в корупционни сделки.

Advertisement:

„Вече ясно заявих, че „Апартаментгейт” е само началото и вододел накъде ще вървим. Не можем да градим модерна България, ако оставим нещата постарому – да се вихри безнаказаност и беззакония.

Трябват съд, конфискация, връщане на пари. Виждате, че премиерът всяка седмица събира пряко подчинените му служби и компетентни органи,пише сайтът tickle-news.
И както се ровят в кофите за боклук за контрабандни цигари, е време да се заровят и в задграничните офшорни сметки, в имотите и фирмите на политици чрез подставени лица”, заяви държавният глава Румен  Радев.

Той коментира и изказването на турския посланик за задълбочено изучаване на турския език:
„Всеки опит за намеса отвън в българската образователна система, в българското семейство, за нашата история, за нашия език, за това как да възпитаваме децата си – трябва да бъде пресичан решително и безкомпромисно”.
Специално за завода на „Фолксваген“ – аз поканих германския президент, имах много ползотворни разговори с него и с водената от него делегация, подчерта президентът на България.

 

„Изрично по мое настояване посетихме водещо немско предприятие в района на Пловдив, за да може чрез немските медии да стигне до широката немска общественост посланието, че нашият модел на икономическо сътрудничество е успешен, че България е надеждна и перспективна дестинация“, добави той.
Преди два дни получих много ласкаво и обнадеждаващо писмо от президента Франк-Валтер Щайнмайер и всичко това е изцяло в подкрепа на българското правителство, уточни държавният глава и добави, че ще бъде първият, който ще подкрепи Кабинета, когато сключи договор със стратегически инвеститор.

Румен Радев отбеляза, че от своя страна премиерът Бойко Борисов е поел личен ангажимент към него за възстановяването на Висшето военновъздушно училище, който, по думите му, е изпълнил в кратък срок, за което му благодари. Според президента, обаче, такива неща трябва да стават по убеждение на самото правителство, а не в резултат на негова намеса.

Източник: https://liberta.bg/

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar