Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Сачева: При служебно правителство площадите ще се напълнят с гладни и болни от коронавирус хора

/
/
366 Views

sachi

Няма вечна власт, от 20 години съм в политиката и за трети път се връщам в МСТП.

Кабинетът няма намерение да подава оставка, защото многократно заявихме, че има много работа, която трябва да се свърши.

Advertisement:

 

Това каза пред bTV министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

 

 

 

Нека се вслушаме в гласа на хората, които не са на улицата – нека помислим за тези, които чакат да получат подпомагането от държавата – лекари, социални работници; да помислим за хората с изтичащи ТЕЛК-решения на 31 август, които ще останат без пари, ако няма парламент, който да удължи решенията им, да помислим и към родителите, които не знаят как ще изпратят децата си на училище наесен.

 

 

 

Как ще се организират тези избори с машинно гласувате 2-3 месеца преди редовните, това ще доведе до спиралата да се чудим кои са законно организираните избори. Правителството губи имиджово и от това да остане на власт, но смята, че е по-правилното решение от гледна точка на това да се мисли за хората и да се върши работа.

 

Относно промяната у Сачева, която е била кандидат за депутат от БСП, а сега е министър от ГЕРБ, министърът отговори, че думите й са били насочени за хора, които не са част вече от ГЕРБ. „Винаги говоря за политики, тези и идеи, а не за хора. Човекът, за когото са се отнасяли тези думи, го няма вече. Ще дойде време и ще разкажа за кого са били те. От 2009 г. насам ГЕРБ печели 11 пъти избори. Очевидно моето мнение през 2013 г. не е било мнението на мнозинството. Не се отричам от думите си тогава, не правя нищо различно от това, което говоря. От 2016 г. няма нищо, от което да се срамувам в работата си в правителството на ГЕРБ“, допълни социалният министър.

 

 

 

 

Тежа на мястото си и не правя компромис със себе си и съвестта си, с всичките си действия в политиката имам доказателства за действия, които са полезни за хората. Ако някой разбира политиката като палатки, писане на статуси във фейсбук и т.н., аз не разбирам така политиката. Ако действията ми са нарушили нечии права, съм готова да нося отговорност. Вярвам на премиера Бойко Борисов, допълни Сачева.

 

 

 

 

При служебно правителство площадите ще се напълнят с гладни и болни от коронавирус хора, защото то няма да има механизми и права по които да работи, смята министърът, допълва Канал 3.

Източник: Petel.bg

 

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar