Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

АБВ смятат, че е редно Марешки да хвърли оставка преди решението на съда

/
/
368 Views

От ПП АБВ смятат, че е редно Марешки да хвърли оставка преди решението на Върховния съд, който междувпрочем към този момент отказва да образува дела като резултат от именно това престъпно управление от което е част и лидерът на Воля, съобщават от партията.

Въпреки това от партията приветстват органите на правосъдието за добре свършената работа, като напомнят, че има още много работа, която да се свърши за може отново правосъдната система да достигне до желаното ниво на обществено доверие, пише news.bg.

Advertisement:

Според тях властта не следва да е самоцел и дискредитирани хора като Марешки, Симеонов и Борисов не следва да бъдат на ключови позиции в държавното управление. Ние продължаваме да настояваме за оставка на кабинета Борисов 3 и главния прокурор, последвана от служебно правителство и организирани честни и машинни избори.

Припомняме по-рано днес стана ясно, че лидерът на „Воля“ и зам.-председател на 44-ото Народно събрание Веселин Марешки е осъден на 4-години затвор.

Осъдиха Марешки на 4 години затвор

 

 

 

ОБНОВЕНА

Осъдиха Марешки на 4 години затвор

Заради рекет и изнудване

Присъдата е за рекет и изнудване.

Припомняме, депутатският имунитет на Веселин Марешки беше искан неколкократно през годините. През юни 2017 г. тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Марешки и двама депутати от „Воля“. Няколко дни по-късно лидерът на „Воля“ и Кръстина Таскова депозираха писмено отказите си от имунитет. Дни след това самият Марешки чрез декларация от името на групата предложи депутатите изобщо да нямат имунитет. С обвинение се сдоби по-малко от месец след това.

През ноември 2018 г. главният прокурор отново поиска имунитета на Веселин Марешки заради още едно обвинение – сговаряне на извършване на престъпления, чрез които се цели да се набави имотна облага. Тогава с имунитет се разделиха Кръстина Таскова и Пламен Христов, пак от „Воля“

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar