Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Академик разкри как действа руската ваксина срещу К-19

/
/
576 Views

 

Академик разкри как действа руската ваксина срещу К-19  - 0

Ваксинацията срещу COVID-19 няма да може да причини коронавирусна инфекция, тъй като говорим за „нежива ваксина“. Това съобщи днес директорът на руския Научноизследователския център по епидемиология и микробиология Александър Гинцбург.
„Тези частици, с които ваксинираме тялото, са направени от аденовирус, те не са живи. Живи са онези предмети, които могат да възпроизвеждат собствения си вид. Тези частици не могат да се размножават, така че да се страхуваме, че могат да направят нещо лошо в нашето тяло, просто няма предпоставки за това “, обясни ученият в интервю.
По-рано създателите на новото лекарство обясниха, че говорят за така наречената „векторна“ ваксина, създадена чрез генно инженерство. Като „вектор“, доставящ генния материал на новия коронавирус в организма, учените избраха безопасен аденовирус, като вмъкнаха необходимите части от генома SARS-CoV-2 в неговия геном. По-рано на същия принцип в Центъра Гамалея създадоха и успешно използваха ваксина срещу Ебола. Путин сензационно:
Русия регистрира първата в света ваксина срещу К-19, една от дъщерите ми я изпробва Гинцбург каза също, че решението за периодично обновяване на новата ваксина ще бъде взето след една и половина до две години – това е необходимо, ако мутацията на SARS-CoV-2. „Може би ситуацията ще тръгне както в случая с вируса на грипа, когато ще е необходимо на всеки две или три години, дай Боже, всяка година да се променя антигенния състав на ваксината“, обясни академикът.

Той също не изключи, че ваксинацията може да създаде защита през целия живот срещу коронавирусна инфекция и тогава ще бъде достатъчно да се получи една ваксина, както например в случая на морбили. „Може би ще се случи като с РНК вируса – вирусът на морбили, когато има една ваксина веднъж завинаги и през цялата история на човечеството хората живеят с вируса на морбили и той никога не се е променил“, обясни Гинцбург.

Advertisement:
Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar