Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Акад. Богдан Петрунов: Когато сте здрави, вземайте витамини, когато имате симптоми, не го правете сами

/
/
709 Views

Акад. Богдан Петрунов обяви в ефира кога един човек трябва да приема витамини. Той говори също за ваксините против ковид и ремдесивир.

Когато сте здрави, когато нямате клинични симптоми, вземате витамини и стимулатори. Когато имате симптоми, не го правете сами, защото може да има прекомерна имунна реакция. Това заяви акад. Богдан Петрунов пред Нова телевизия.

Advertisement:

 

 

 

По думите му, става въпрос за витамин D, който, според него, не бил чак толкова голямо оръжие срещу COVID-19, но е много важен за баланса на имунната система.

Относно ваксините срещу коронавируса, академикът заяви следното – никоя фирма досега не е отговорила на три основни въпроса – дали ще ни спестят заболяването, дали ще ни спести смъртта и дали ще ни спести разпространението на заразата. Антибиотикът се дава само при бактериални усложнения, не за лечение на вирусна пневмония, подчерта Петрунов, пише Novini.bg.

Той съобщи и, че вече има научни публикации, че „Ремдесивир“ в комбинация с барицитиниб дава много добри резултати за лечение на COVID-19.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar