Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Ако съдържанието на записите беше инкриминиращо, прокуратурата нямаше да пропусне да разследва

/
/
352 Views

 

tomislav-donchev-za-zapisite-ako-sadarjanieto-beshe-inkriminirashto-shteshe-da-se-razsledva-1

Софийската градска прокуратурата започна разследване на всички аудиозаписи и снимки, разпространени в медиите, за които се твърди, че са с участието на премиера Бойко Борисов. От обвинението уточниха, че разследват само техническата част на записите, а не съдържанието.

 

 

 

В последния разпространен звуков файл с продължителност 4 минути и половина, чиято автентичност не е потвърдена, глас, който прилича на този на премиера, сипе ругатни по адрес на президента. Гласът нарича събеседника си Томислав.

Advertisement:

 

 

Вицепрезидентът Томислав Дончев заяви за bTV, че не е разпитван и не открива нищо смущаващо, че се разследва само техническата част.

„Аз лично се съмнявам, че ако съдържанието на такъв запис е инкриминиращо, прокуратурата би пропуснала да разгледа случая, в противен случай тя самата се излага на ударите на закона“, каза Дончев.

 

Междувременно лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов внесе втори сигнал в прокуратурата за записа, станал известен с името „Лесно ли е да съм прост“. В този запис мъжки глас, за който се твърди, че прилича на този на Борисов, обсъжда с бившия главен прокурор Сотир Цацаров и сегашния – Иван Гешев конкретни операции. Според Иванов обвинението винаги проверява кой е направил записите, но не и съдържанието, от което всъщност се разкриват престъпления.

 

 

 

 

„Ако си спомняте в „Ало, Ваньо“ ставаше въпрос за влияние, директно влияние, извършвано върху действията на НАП, ако си спомняте записа от Банкя, ставаше дума за кариерни решения кой ще спечели, ще стане апелативен прокурор на София. Това е все едно някой да е направил грабеж, а ти да провериш кой е забравил отворен прозореца“, смята Иванов.

 

 

 

Засега коментар от премиера няма.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar