Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Акция в Русе. Трима полицаи са арестувани с подкупи

/
/
311 Views
Advertisement:

Служители на реда са злоупотребили с правомощията си. Трима служители на РПУ Сливо поле са задържани за подкуп, съобщиха от Окръжната прокуратура в Русе.

Служителите на реда са задържани непосредствено след взимане на подкуп от мъж, който е спрян за проверка. На пътя Силистра-Русе в района на гр. Сливо поле двама полицейски служители спрели автомобила му и след открито нарушение, му поискали подкуп от 30 лв. Сумата е открита в един от служители при задържането им, пише nova.bg.

Advertisement:

По образуваното досъдебно производство са повдигнати обвинения  на трима полицейски служители:

 

 

 

Б.Б., на  44 г., командир на отделение в Група „Охранителна полиция“ в РУ-Сливо поле при ОД на МВР-Русе – за 12 подкупа.
Н.А., на 41 г., младши автоконтрольор в Група „Охранителна полиция“ в РУ-Сливо поле при ОД на МВР-Русе – за 5 подкупа.
Е.М,. на 41 г., младши автоконтрольор в Група „Охранителна полиция“ в РУ-Сливо поле при ОД на МВР-Русе – за 9 подкупа.
Тримата обвиняеми са задържани под стража с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура-Русе за срок до 72 часа и се намират в ареста в Русе.

В рамките на един ден – на 07.01.2021 г., са извършени общо 10 претърсвания и изземвания на адреси в  Русе и други населени места, както и лични обиски на лица. Разпитани са множество свидетели, включително пред съдия от Окръжен съд-Русе. Изготвени са експертизи и са приложени множество писмени доказателства към делото.

Разследването се провежда от екип от следователи от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Русе и се наблюдава от екип от прокурори в ОП-Русе.

Предстоят разпити на още свидетели и назначаване на експертизи. Прокуратурата ще внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на тримата обвиняеми.

За престъплението  е предвидено наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години, глоба – до 20 хиляди лева, лишаване от право да се заема определена държавна и обществена длъжност и да се упражнява определена професия или дейност.


Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar