Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Американка говори на български в предизборен клип на Джо Байдън

/
/
247 Views

В предизборен клип на кандидата за президент на САЩ Джо Байдън се чува българска реч. Във видеото се говори на 25 езика, хората са от различен произход. Момичето, което говори на български, обаче, е американка, която е била на обмен в страната ни преди четири години. Тя е живяла в българско семейство в продължение на една година.

Много помислиха Маргарет Глисън за българка. Може би не са далеч от истината. Въпреки че не е родена тук, тя изпитва голяма обич към България, съобщава „Нова телевизия“. Именно затова избира да участва в клипа на Джо Байдън с българска реч:

Advertisement:

„Аз съм доброволец в кампания. Там питаха дали някой говори чужди езици. Отговорих им, че знам български. Така бях избрана да участвам в клипа”, обясни Глисън.

 

 

 

 

„Някои са деца на мигранти, трети знаят чуждия език заради религията, която са избрали. Това е пъстра палитра от хора и съдби и затова видеото е толкова специално и красиво. То показва културното богатство и на Съединените щати. Това е и посланието на самия Байдън – уважение към всички хора от различните краища на света, които живеят тук”, разказа Маргарет.

„Под видеото видях коментар от рода на „обединете се българи“. Не съм и предполагала, че е стигнало до България и че някой там ще го види. Защото е за американските избори. Мислех, че ще го видят само приятелите ми от България в социалните мрежи. Не ми е и минавало през ума, че ще се стигне до това да давам телевизионно интервю за NOVA”, сподели още тя.

Маргарет разказа и за спомените от страната ни, които е запечатала в съзнанието си: „Имах уникални преживявания там. Всяка година по това време, когато настъпи есен, винаги мисля за България, защото тогава пристигнах в страната. Разхождах се из София. Помня и Коледа. Беше много специално за мен. Никога няма да забравя до живот. Есента и зимата са много красиви. За мен това беше прекрасно изживяване за мен”, добави Глисън.

Уникалното, което е намерила в България, тя описва така: „Очевидно българската храна и кухня. Нещо обаче, с което се свързах дълбоко, е балканското. Не съм пътувала много из Балканите, така че всичко, което е балканско, за мен означава България – кулинария, архитектура, история. Това е уникалното. Ходих и на уроци по хоро в едно село, близо до Хераково. Беше много специално. Зимно време все валеше сняг навън и беше студено, както е винаги в България през зимата. Танците, заедно с другите хора, ми носеха живот”, спомня си Маргарет.

Споделя, че се е върнала в Щатите като съвсем различен човек.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar