Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Ангелов: Руска или китайска ваксина само след решение на ЕМА. Точка!

/
/
233 Views
Advertisement:

Advertisement:

Кадър видео брифинг МС

Ангелов изрично уточни, че негови близки са ваксинирани с „Астра Зенека“ и успокои хората, ваксинирани с нея да не се притесняват.

„Астра Зенека“ не причинява нищо. Няма доказателства, които да потвърждава твърдението за вреда. Това заяви категорично здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг, на който обяви въвеждането отново на 10-дневни мерки на територията на цялата страна, пише news.bg.

 

 

В момента страната изчаква окончателното решение на ЕМА по изследването, което се прави по сигнали за странични реакции и евентуална връзка с докладвани смъртни случаи. Това е стандартна процедура, но здравният министър е уверен, че няма нищо притеснително.

Той подчерта, че България е една от първите страни, които е спряла имунизацията с ваксината.

Имунизацията чрез е-системата за записване ще бъде възобновена при размразяване на ваксинацията с „Астра Зенека“. На този етап пристигащите у нас ваксини „Пфайзер“ се пазят за имунизация на членовете на изборната администрация и по фазите на ваксинационния план. Ангелов не отговори на въпрос за пускането отново на зелените коридори за ваксинация.

Костадин Ангелов бе категоричен, че страната ни ще влезе в преговори за руска или китайска ваксина, само и единствено след разрешение за употребата на препаратите от Европейската агенция по лекарствата.

Той обясни законодателството: Всеки биологичен препарат, новорегистриран, за да бъде доставен и допуснат за употреба у нас, трябва да мине задължително през централизирана процедура на одобрение на ЕМА. Точка! Това е закон, който гарантира безопасност и ефикасност.“

Ангелов заяви, че никой няма да рискува здравето и безопасността на българските граждани.

„Ние няма да бъдем безотговорни. Не, ние сме отговорни хора, които спазваме законите и не можем да рискуваме здравето на нашите граждани.“

Костадин Ангелов посочи и че нито Чехия, нито Словакия правят такава ваксина.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!