Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Афганистанец: Талибаните убиха жена ми и простреляха децата ми на летището пред очите ми

/
/
6498 Views
Advertisement:

Advertisement:

Кошмарът в Афганистан е неописуем. Талибаните стрелят по хората на летището в Кабул без оглед по кого се сипят куршумите.

“Отидох на летището със съпругата си и с двете ни деца. Взехме всичките си документи със себе си … Стреляха по хората. Децата ми и аз бяхме ранени. Те застреляха жена ми. Останах сам с две деца, сега какво да правя!?”, разказва афганистанец през сълзи, държейки окървавените си документи в треперещите си ръце, предаде Euronews.

Според местните хора талибаните изобщо не са се праменили. Все същите са, както преди години – жестоки. И обвиняват президента Ашраф Гани, че е избягал от страната и е изоставил народа си.

„Не виждаме светло бъдеще за нашите сестри и майки“, казва местен жител. “Талибаните са същите стари талибани. Моджахедите са същите моджахеди. Същите талибани току -що се върнаха. Нищо няма да се промени”, коментира той.

От идването на талибаните жени по улиците почти няма. Уплашени са, стоят си у дома. Съгласно предишното правило на групата от 1996 до 2001 г., жените не са имали право да работят или да ходят на училище.

“Твърде млада съм, за да си спомня как е било преди 25 години, но от майка ми знам, че на жените не е било позволено да излизат навън дори, за да пазаруват. Жените са роби, които трябва да вършат домакинска работа”, казва една млада жена.

“Не мога дори да си представя какво ни очаква. След като талибаните поеха контрола, не излязох от къщата в продължение на три дни. Прекалено ме е страх да напусна дома си”, казва тя.

Друга афганистанка коментира, че е бясна за това, че управниците на страната са избягали.

“Никога не съм мислила, че това ще се случи. Плюя на тези предатели”, казва тя. “Те са продали нашите сили за сигурност и са напуснали страната. Никога няма да им простим”, допълва жената.

А междувременно талибанските бойци заявиха, че ще защитават страната и че предателите вече са напуснали. И призовават хората да не напускат Афганистан.

“Не напускайте страната си. Вашата страна е вашата родина. Това е нашата родина и истинските й синове се върнаха обратно. Обещаваме, че ще бъде сформирано правителство, което следва ислямските правила”, казва един талибански боец.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!