Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Бабикян: Изхвърлихме Борисов зад Околовръстното

/
/
477 Views

Протестът срина рейтинга на управляващата партия и коалиция и изхвърли зад Околовръстното шосе министър-председателя, който не смее да влезе на работното си място.

Това заяви в интервю за БГНЕС пиар експертът Арман Бабикян от “Отровното трио”. Бабикян коментира успехите на демонстрациите, които продължават вече над 70 дни, пише факти.бг.

Advertisement:

Огромно остава общественото недоволство срещу управляващите, като граждани излизат освен по улиците на българските градове, така и по площадите в чужбина. Заради нестихващия гняв много международни медии обърнаха погледите си към най-корумпираната и бедна държава в Европейския съюз, а институциите в Брюксел започнаха да задават въпроси.

“Протестът дотук постигна доста неща, за които ние рядко си даваме сметка в нашето всекидневие. Протестът постигна много министерски оставки. Не знам дали хората си спомнят, че имахме министър на финансите Владислав Горанов, че имахме министър Данаил Кирилов и още три-четири такива имена. Протестът постигна десетки публикации на много световни медии, които бяха забравили името на страната ни, а сега, за зла участ, си го припомниха отново заради антикорупционните вълнения по българските пощади и по площадите на европейските градове“, коментира Бабикян.

“Протестът срина рейтинга на управляващата партия и коалиция и изхвърли зад Околовръстното шосе министър-председателя, който не смее да влезе на работното си място“, допълни още той.

 

 

 

Бабикян бе категоричен – демонстрациите срещу управляващите са “отпушили тапата на страха”, а българските граждани са си дали сметка, че съдбата им е в собствените им ръце.

“Протестът ги хвърли в страх и ужас до степен, до която да окървавят площада на 2 септември, да изхвърлят майки от Народното събрание. Не мога да изброя всичко, но народното недоволство постигна много и тези резултати са много дълбоки. На практика Борисов никога повече няма да бъде министър-председател на България, това е ясно. Въпросът вече не е дали, а кога“, смята Бабикян.

Той коментира и вчерашната премиерска визита във Велинградско, където обаче бе пострещнат от протести.

“Беше интересно, че той отиде в района на Делян Пеевски и реши да обяснява, че двете единствени партии, които имали вземане-даване или пък си противостояли, били ДПС и ГЕРБ. Ние отдавна твърдим, че на власт в България са съдружници, а не коалиционни партньори. От днешния му отговор, в който се опита да се измъкне от национално известната истина, че той се страхува именно от досегашните му партньори и те не са му приятни. Гледа да се отлепи от неговите съдружници, с които той така щастливо управляваше и обираше българския народ през корупционни схеми. Изглежда това вече не му е приятно, не му е симпатично и е решил да декларира в едно село радостното събитие, че има 3 километра път. Построен с нашите пари“, посочи Бабикян.

Той призова протестиращите да се включат в третото по ред Велико народно въстание, което ще се проведе утре. 22 септември не е случайно подбрана дата. Тогава България празнува Денят на независимостта.

“Днес сме изправени пред един дълг. Този дълг, поне за мен, гласи, че не просто е ден за празнуване, а ден, в който трябва да защитим независимостта си. България е затисната в схватката на мафията и мутрите и ние отново трябва да извоюваме тази независимост, за да бъде България страна на свободни граждани“, заяви Бабикян.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar