Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Бебето , починало от Ковид , с увредени бъбреци , сърце и бял дроб

/
/
1061 Views
Advertisement:

Бебето, починало от COVID, с увредени бъбреци, сърце и бял дроб
Advertisement:

Бебе на 14 дни от село Брестница, община Ябланица, е починало от коронавирус, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Ловеч.

Директорът й д-р Росица Милчева поясни, че бебето е починало на 5 септември в реанимацията на болницата в Ловеч. То е прието там на 2 септември, след като родителите са подали сигнал, че детето е в тежко състояние с дехидратация.

При приемането в болницата не е имало съмнения за COVID-19, а и никой от близките му не е имал оплаквания. При прегледите в болницата, направени от началника на неонатологичното отделение, се е оказало, че детето е с увреждане на сърцето, бъбреците, белия дроб и с двустранна пневмония. Правело е и припадъци. Направените три антигенни теста са показали положителни резултати за коронавирус.
Лекарското заключение е, че то е починало от COVID-19.

Д-р Милчева допълни, че бебето е родено в болницата в Луковит и е било здраво, наддало е на тегло, на естествено хранене.

Майката на починалото бебе е 14-годишна, а семейството живеело в бедност. Всички контактни са поставени под карантина, а днес е изпратен екип да изследва близките за коронавирус.

За случая е уведомено Министерството на здравеопазването, предаде БТА.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!