Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Без печене: Мраморна торта, готова за 15 минути

/
/
1477 Views
Advertisement:

Без печене: Мраморна торта, готова за 15 минути

Advertisement:

Торта без печене с мраморен ефект, готова за 15 минути

Необходими съставки за основа:

бисквити по ваш избор

Необходими съставки за крема: 700 мл. сладка сметана 700 мл. мляко 12 супени лъжици нишесте 12 супени лъжици пудра захар 2 бр. ванилова захар 125 гр. черен шоколад 125 гр. бял шоколад

 

 

 

 

Приготвяне: Смесете сладката сметана и млякото и след това отделете 250 мл. от количеството, към които ще добавите нишестето и ще разбъркате добре, за да не се образуват грудки. Останалата част от млякото, в която сте добавили захар и ванилова захар поставете на котлона да заври (този вид кремове е най-добре да се вари в тефлонов съд, за да не загори млякото).

Когато заври добавете нишестето с постоянно разбъркване и отстранете от огъня, за да не загори. Интензивно разбърквайте на по-слаб огън, докато се сгъсти (1-2 минути).

Готовият крем разделете на две части: към едната добавете тъмен шоколад а към втората бял шоколад и разбъркайте добре, за да се стопи шоколадът и да се съедини с крема.

В подходяща форма наредете ред бисквити, предварително натопени в мляко, за да не бъде основата прекалено твърда и тортата да се реже по-лесно.

Наредете бисквити в два слоя, а кремовете по желание, а можете и да редувате последователно, ред тъмен ред бял, така ще получите мраморен ефект.

Охладете добре преди да сервирате, след това нарежете на кубчета и украсете по желание.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!