Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Беновска: Г-да Борисов и Радев, вгледайте се в очите на протестиращите. Това са самотни и объркани хора

/
/
404 Views
Advertisement:

 

Advertisement:

Журналистката Илияна Беновска излезе с призив към Борисов и Радев и обяви протестиращите за “самотни и объркани хора”.

Ето какво казва Беновска:

“Защо хора, които са родени да живеят като братя, се превръщат във врагове?

Това е главният въпрос, който поставят вече 25-ти ден протестите в България.

 

 

 

Защо, вие, избраните от нас министър-председател Борисов и президент Радев, чийто дълг е да се грижат за просперитета на България, воювате?

Защо г-да Радев и Борисов не седнете пред всички нас в дебат какво е нужно на нас, хората и как да го постигнете?

Г-да Борисов и Радев, вгледайте се в очите на протестиращите. Това са самотни и объркани хора. За това са и податливи на влиянието и внушенията на обяздващите ги олигарси и неуспели политици.

Някой беше написал в интернет: „Успелите хора обсъждат идеи. Неуспелите -обсъждат хора“.

Г-да Борисов и Радев, вие как искате да останете в историята?

В тази замърсена обстановка двама политици – Емил Димитров, ВМРО и Валери Симеонов, НФСБ – ни изненадаха със своя прочит на дълга си към хората:

Емил Димитров: Днес е последния ден на тази сесия в 44-то Народно събрание. От есента дейността на парламента се премества в друга сграда. Днес, като министър на МОСВ, на практика съм последният министър, който отговаря на парламентарен контрол в тази сграда, в тази зала и от тази трибуна.

Имах честта тук да бъда 5 години народен представител в два парламента, включително заместник-председател и председател на няколко парламентарни комисии. Искам да благодаря и да изкажа почит и уважение на всички, които са заставали на тази трибуна.

От днес тази сграда остава в историята. Позволете ми за последен път да прочета текста от Конституцията на Република България, чл. 76, ал. 2, в която всички народни представители, депутати в тази сграда, премиери и министри са полагали – „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа! Заклех се!“.

Уважаеми г-н председател, на Вас се пада честта да съобщите датата, часа и мястото на следващата парламентарна сесия и да закриете последното заседание в тази зала, след което тя да стане част от българската парламентарна история, с която всички ние трябва да се гордеем. Още веднъж благодаря, за мен беше чест, да живее България!

Валери Симеонов: Да живее България! Благодаря, г-н Димитров! Поради изчерпване на дневния ред закривам заседанието. Следващото заседание на Народното събрание ще се проведе в новата пленарна зала на 2 септември от 9 часа, приятна почивка!

Г-да Борисов и Радев, вие как искате да останете в историята?

Аз съм Беновска. И питам.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!