Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Битият студент Марчев: Най-грозният момент беше заснемането на момичето

/
/
1709 Views
Advertisement:

Advertisement:

Пострадал разказа от първо лице. Един от битите от полицията младежи по време на летните протести срещу кабинета „Борисов” миналата година – Евгени Марчев, разказа пред Нова тв какво е преживял зад колоните на Министерски съвет. Кадри от бруталното насилие, които НСО е укривало близо година, бяха показани във временна комисия, разследваща ексцесиите, от нейния председател адв. Николай Хаджигенов в петък.

„Хващат те повалят те на земята. И вече опитват да те премажат. Арестуват те и ти се нахвърлят като глутница вълци”, каза Марчев.
„Помня както самото влачене така и ударите, така и най-грозният момент, който е заснемането на момичето. Тя се съпротивляваше през цялото време и доколкото си спомням казваше да престанат. Подобно сексуално посегателство пред Министерския съвет вече повече от година не може да се установи? Това е просто срамно за цялата институция на МВР”, каза Евгени.

Днес той смята, че арестите и насилието тогава са били целенасочени – да всеят страх и да потушат протестите. А кадрите според него са били умишлено укривани.

„Трябвало е да ги скрият. Било е в тяхна полза да ги скрият. Тогава опитаха по всякакъв начин да потулят случилото се. И до някаква степен със сигурност успяха, понеже ние нямахме по никакъв начин как да докажем какво се е случило. Беше дума срещу дума”, разказва още Марчев.

Според органите на реда тогава – полицейско насилие е нямало, а някои от полицаите бяха наказани със забележка.

„На първо място е унижението – размятат те, тъпчат те и те мачкат, защото си отишъл на протест. Лично аз не съм влизал в контакт с нито един полицай и не съм мятал нищо по тях”, добави Евгени.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!