Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Близо 10 000 души протестираха в Мюнхен срещу антивирусните мерки

/
/
308 Views

Около 10 000 души присъстваха на митинг в баварския град Мюнхен срещу наложените мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Броят на демонстрантите беше два пъти по-висок от предварително регистриралите се за участие, съобщи полицията, цитирана от ДПА.

Advertisement:

Подобни прояви бяха организирани и в други германски градове. Мюнхенският протест преминава мирно с 1400 полицаи на терен, съобщи БТА.

 

 

 

Парадът през Мюнхен, който се проведе преди митинга, бе прекратен рано, след като привлече неколкостотин души, но почти никой не беше с маска.

В Хановер близо 1100 души протестираха срещу предпазните мерки, макар полицията да очакваше повече присъстващи. Във Висбаден само 150 души се включиха в протеста срещу антивирусните мерки, доста по-малко от регистрираните 3000.

В седмичното си обръщение германският канцлер Ангела Меркел днес защити правителствените мерки по овладяване на вируса, но подчерта, че е склонна да обсъди въпроса.

„В нашата страна всеки е свободен открито да критикува тези правителствени решения“, каза тя. Свободата да се протестира мирно накара много хора да завиждат на Германия, коментира Меркел.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar