Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

БЛС: Започна записването за ваксинация в цялата страна

/
/
242 Views
Advertisement:

Започна изготвянето на списъци с желаещи да бъдат ваксинирани. Всеки, който желае, трябва да заяви това пред личния си лекар, съобщава Българският лекарски съюз.

Записването за безплатното и доброволно имунизиране срещу Covid-19 може да бъде осъществено по телефона или при лично посещение при личния лекар. Списъците ще бъдат непрекъснато допълвани с актуална информация. Очакванията са до края на февруари да започне четвъртата фаза от Националния ваксинационен план, която е част от масовата ваксинация, пише в съобщението, цитирано от Банкер.

Advertisement:

Държавата ще заплаща по 10 лева за всяка доза от двустепенните ваксини срещу COVID-19, които ще бъдат поставяни. Финансовите параметри бяха договорени в края на миналата година.

 

 

Парите ще се изплащат на личните лекари, работещите в Диагностично-консултативните центрове, лекарите в лечебните заведения, лекарите в изнесените и мобилните ваксинационни центрове, медиците в Регионалните здравни инспекции. Заплащането ще става след вписването на ваксинацията в електронен регистър.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar