Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

БНР: Минималната пенсия става 300 лева от 1 януари 2021 г.

/
/
603 Views

Българското национално радио обяви, че разполага с документи, според които от 1 януари минималната пенсия се увеличава от 250 на 300 лева, а максималната става 1440 лева, вместо сегашните 1200.

Парите за възрастните хора ще се вдигнат с 5 процента по швейцарското правило от 1 юли, предвижда проектобюджетът на Държавното обществено осигуряване за догодина. Според БНр, документът ще се обсъжда на 20-и октомври на заседание на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт.

Advertisement:

Според проектобюджета на Държавното обществено осигуряване за догодина се предвижда увеличение на минималния осигурителен доход за самоосигуряващите се лица от 610 лв. на 650 лв., колкото ще бъде и минималната работна заплата през 2021 г.

Запазва се минималният осигурителен доход за регистрираните земеделски стопани и тютюнопроизводители – на 420 лв., както и максималният осигурителен доход за всички осигурени лица – на 3000 лв.

Според проектобюджета на ДОО процентът за всяка година осигурителен стаж в пенсионната формула се запазва на достигнато през 2019 година ниво от 1.2 на сто.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar