Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Божков заплаши Гешев от Дубай: Щом не разследваш Борисов и Пеевски, теб ще те разследват

/
/
523 Views

 

 

Васил Божков не остави властта да си почива дори в събота.

Преди малко бизнесменът се обозначи от Дубай, като този път на мушката му е главния прокурор Иван Гешев.

Advertisement:

„Ето какво написа Божков:
Освен престъпно действие съществува и престъпно бездействие.

С отказа си да разследва очевидни престъпления, Иван Гешев може и да не е човек, но със сигурност е престъпник и трябва да бъде разследван.

Престъпният му двоен стандарт и чадър над #хунтата коства не само милиарди на хазната, но и обрича България на беззаконие и мизерия.
Оставката е неизбежна. Възмездието е близо.
#БъдетеСмели

Коментар за вестник Капитал:

В продължение на пет години бившият банкер Цветан Василев беше използван като образ на Торбалан от управляващата коалиция и подкрепящите я прокуратура и медии. С него беше оправдаван всеки провал, а ако някой трябваше да бъде “отстрелян”, веднага му беше пришиван като “партньор”. След като образът на Василев се поизтърка, в същата упортеба влезе Васил Божков, който освен всичко останало от тази седмица е разследван и за държавна измяна, без конкретно да се посочи за кои точно действия.

 

 

 

Общото между тях е и друго – и Василев, и Божков не са се появили изненадващо като злодеи. Тъкмо обратното – те бяха грижливо отглеждани и пазени от властта, която позволи балона КТБ и двойните стандарти в облагането на хазарта. В голяма част от времето, когато двамата се радваха на изключителните си привилегии, държавата се управляваше от Бойко Борисов.

Иван Гешев също не е прокурор от вчера, а през последните четири години заемаше и важни постове – ръководеше Специализираната прокуратура (която днес разследва Божков) и беше зам. главен прокурор. Но без капка неудобство говори, че щял да връща заграбеното от българския народ, без да обясни защо прокуратурата е допуснала заграбването – поне що се отнася до обвиненията за неплатените такси от Божков. Малкото независими медии, които в продължение на години посочваха проблемите и с КТБ, и с хазарта, а правителството и прокуратурата упорито не ги виждаха, днес са обявени за съзаклятници на Василев и Божков. Така или иначе, коалицията ГЕРБ/ДПС дължи обяснение:
Реклама

1. Дали прокуратурата, службите и регулаторите са били вкупом некомпетентни, за да не видят проблемите;
2. Или са си затваряли очите, защото са били корумпирани;

3. Или пък, ако Божков и Василев поради някаква причина са станали неудобни – на кого и защо.

Избирателното прилагане на закона е по-лошо от неприлагането му и също е форма на тежка корупция

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar