Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Божков съобщи: Идвам

/
/
383 Views

Кадър Васил Божков, ФБ

Обстановката в България преди изборите явно ще се нажежи.

Advertisement:

Съдът на Европейския съюз в Люксембург е постановил, че останалите държави могат да не изпълняват европейски заповеди за арест, издадени от България.

Това обяви бизнесменът Васил Божков в социалните мрежи и разтълкува, че това важи за заповедта, издадена за неговото задържане. След това се закани: „Идвам“.

Делото пред съда на ЕС няма нищо общо с Божков, но засяга изцяло процедурата по издаване на и влизане в сила на европейска заповед за арест от България. У нас няма процедура по обжалването й и затова съдът тълкува, че останалите държави могат да не я изпълняват, тъй като България не е осигурила достатъчно възможности за защита от прокурорски произвол.

Съдът е бил сезиран заради казус от миналата година. На 28 януари прокурор от Районна прокуратура в Свищов издава европейска заповед за арест на българин, който е заподозрян за кражба на пари и бижута за близо 15 хиляди лева. Европейската заповед за арест е издадена от същия прокурор, който е образувал и наказателното дело.

Административният съд в София отмени решение на НАП за запор на личното имущество на обвиняемия бизнесмен Васил Божков от миналата година, съобщи bTV.

 

Сред посочените от съда причини са липса на ясни данни за размера на това имущество в атакуваното постановление, собствеността на това имущество, доказателства, че длъжникът умишлено се освобождава от активи, липса на яснота дали възбраната затруднява съществено дейността и т.н.

При липса на обоснованост и мотивираност по отношение вида и размера на предполагаемите бъдещи публични вземания, отсъствие на данни за реалния обем на предходните обезпечения на същото задължение, наложената възбрана върху имуществото на длъжника, посочено в процесното постановление, формира извод за непропорционалност и несъразмерност“, посочва съдията, който е категоричен, че е „невярно“ твърдението за направен анализ на получените от Божков доходи. Решението е окончателно.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar