Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Бойко Борисов: България започва да произвежда собствени ваксини скоро

/
/
266 Views

Скоро и България започва да произвежда свои ваксини. Заводът, където това ще се случва, ще е готов до няколко месеца. Това коментира Бойко Борисов във видео във Facebook, предаде dnes.bg.

„Обещах пред ЕК да изпратим веднага на какъв етап е нашата база. За наша радост, вие сте мислили далновидно и когато другите започват да правят, ние да сме на етап монтиране на машини. Много съм щастлив, защото на европейската карта за ваксинация ще се присъедини и България“, каза Борисов

Advertisement:

„Много държави ще си отдъхнат. Дори да стартират днес другите, ще са с 16 месеца след нас, а ние за 16 месеца ще произведем стотици милиони ваксини и ще спасим стотици милиони животи“, заяви премиерът.

 

 

 

Борисов  посети нов завод за ваксини в Разград. С него бяха шефът на изпълнителната агенция по лекарства Богдан Кирилов, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. Те бяха посрещнати от шефа на завода.

В завода ще бъдат открити 350 работни места. Площта му е 15 хил. квадратни метра, а инвестицията е 120 млн. лв. Борисов го сравни с „военна база“.

Кирилов коментира, че недостига на ваксини се наблюдава в целия Европейски съюз.

Борисов го допълни, че се вижда какви скандали стават с ваксини и неизпълнението на договорите. По думите му „Астра Зенека“ са изпълнили едва 30% от договорите в Европа и поздрави шефа на ЕК Урсула Фон дер Лайен за усилията, които полага по темата.

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar