Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Бойко Борисов връща брифингите на Мутафчийски, но само веднъж в седмицата.

/
/
332 Views

България е на 26-о място по заболеваемост на 100 000 души от населението от COVID-19 в Европа, страната ни продължава успешно да държи развитието на епидемията под контрол и не се позволява претоварване на здравната система, предаде „Дневник“.
На национално ниво е осигурен и необходимият ресурс от предпазни средства и медикаменти за срок до 6 месеца напред, това докладва министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на премиера Бойко Борисов по време на среща на Националния оперативен щаб в Министерския съвет, съобщи пресслужбата на правителството.

„Към момента абсолютно нищо не налага различни мерки от тези, които имаме“, посочи премиерът Бойко Борисов. Той подчерта, че няма да се правят КПП-та и опроверга слуховете за затварянето на градове и въвеждане на нови ограничения за хората.

 

 

 

 

Премиерът нареди да се възобнови практиката за предоставяне веднъж седмично на медиите на актуална информация за епидемичната ситуация в странат. Борисов разпореди да се възобнови практиката за предоставяне веднъж седмично на медиите на актуална информация за епидемичната ситуация у нас на брифинги с оглед и на започващите сезонни грипни и вирусни инфекции.

Advertisement:

„На първо място ни е важно здравето, на второ – да запазим икономиката да работи“, подчерта Борисов. Той добави, че благодарение на мерките 60:40 и 80:20 са запазени близо 300 000 работни места и изрази специална благодарност към всички доктори, сестри, лаборанти и санитари за денонощните им грижи във времето на пандемия. „Увеличението на заплатите в РЗИ и социалните служби с 30% е абсолютно изработено, заслужено и оценено от хората“, категоричен бе премиерът, допълва „BulNews“.
В хода на срещата финансовият министър Кирил Ананиев докладва на премиера, че в проектобюджета за догодина са предвидени средства за заявените в Европейската комисия бройки ваксини, както и ресурс за осигуряването на лични предпазни средства и дезинфектанти. Гарантирано е също изплащането на подкрепата от 1000 лв. на хората на първа линия в борбата с коронавируса, като ще бъде удължен срокът за получаване и ще бъде разширен обхватът на медицинския и немедицинския персонал, имащи право на подкрепата.
Председателят на Националния оперативен щаб и началник на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски посочи, че ситуацията във въоръжените сили също е под пълен контрол, не се допуска разпространение на заразата при курсантите и учебният им процес е в ход. Директорът на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев докладва, че обстановката в София по отношение на коронавируса е спокойна и регионалните здравни инспекции имат готовност да предоставят предпазни средства при поискване.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar