Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Бойко Борисов: Най-лошото е служебно правителство по време на подготовка за Трета световна война

/
/
172 Views

Снимка Фейсбук, Бойко Борисов

Бойко Борисов атакува Кирил Петков и каза защо не е добре в момента да имаме служебно правителство.

Advertisement:

„Чух, че Петков говори да се срещнем пред камери и да говорим по проблеми. Естествено, че аз веднага помолих нашите депутати, изпратиха им писмо и сме готови. Тогава, за съжаление, вашите колеги, в София, не им бяха чели 16-те точки. Те вече на са 16, има изпълнени от преди. Но като прочетете 16-те точки, там има една фатална 13-та. Казват „до 3 процента дефицит“, а те до момента са на 6. Сиреч, те трябва да режат, не да дават. Освен това животът не е само пенсии. Ние сме „за“, давахме по 50 лева бонус, да не изкривим модела. Но ето едните искат стадион, други искат околовръстно трети искат друго, животът си върви. 10 детски градини правим в Пловдив“, заяви Бойко Борисов по време на посещение в Пловдив.

„Ние говорим с другите партии, ще поканим, разбира се. В случая президентът прави добре, че остава време, за да се наговорят“, заяви Борисов на журналистически въпрос дали ГЕРБ ще покани и други партии на разговори, освен Продължаваме Промяната.

„Кирил Петков е последният, който може да говори за прозрачност“, заяви Борисов.

„Той пазаруваше депутатите на ИТН по лаборатории, по апартаменти, непрозрачно, без камери. В нашето писмо за среща изрично сме казали, че искаме публичност“, разкри още Борисов.

„Видно е, че с тях коалиция не може да се направи“, категоричен бе Борисов по отношение на Продължаваме Промяната.

По отношение на позицията на ПП, които казват, че няма да подкрепят първия мандат на ГЕРБ, Борисов заяви:

„И ние няма да подкрепим техния, значи стават две безсмислени упражнения“, отвърна Борисов. За срещата във вторник той очаква от Продължаваме Промяната да обяснят как си представят точка 13″, призова лидерът на ГЕРБ.

„Ей, така да ги послушаме. Щото те излизат, изговарят, хората, кой не иска да им увеличат пенсиите, заплатите, да раздава на бизнеса непрекъснато, кой не иска“, обясни Борисов.

На въпрос дали е оптимист за съставяне на правителство, Борисов е категоричен:

„Оптимист съм, оптимист съм, все пак има и системни партии, има и политици, които мислят. На този етап и президентът Радев е ангажиран да се направи правителство“, обясни лидерът на ГЕРБ.

„Аз не бягам от отговорност, защото съм правил три правителства“, каза още Бойко Борисов.

„Ние, институционално, пред камерите, в парламента, ще започнем разговори с всички, за да чуят и хората кой какво мисли. Аз съм убеден, че най-лошото е служебно правителство без парламент по време на подготовка за Трета световна война или истински риск от ядрена авария“, заяви Борисов.

„Ние имаме желание, имаме воля, имаме капацитет, но трябва действително с 67 депутати не можеш да правиш правителство, което да е стабилно. Трябва коалиция“, каза още Борисов в отговор на въпрос кога ще има правителство.

Напрежението между кмета на Пловдив и общинските съветници, Борисов коментира така:

„Това е смисълът на общинския съвет, крайно време е да започнем да уважаваме конструкцията на държавата“, коментира Борисов, пише dariknews.bg.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar