Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Бойко Борисов : Ние сме една от първите държави в ЕС, които подкрепиха бизнеса и гражданите

/
/
285 Views
Advertisement:

Премиерът Бойко Борисов се похвали с решението на Европейската комисия да отпусне почти 1 милиард евро за подкрепа на микро, малките и средни предприятия у нас. Средствата ще бъдат отпуснати по ОП “Иновации и конкуретноспособност”.
Коментарите под публикацията му във Facebook обаче влизат в пълен контраст с приповдигнатия дух на министър-председателя. Освен това думите му са в разрез с позицията на засегнатия бизнес.

“Пренасочваме 511 млн. евро европейски средства в подкрепа на българската икономика и бизнес. Безвъзмездната финансова помощ ще отиде при микро, малките и средните предприятия у нас.

Парите са от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд и се отпускат след като ЕК одобри изменение на оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. Ние сме една от първите държави членки на ЕС, които реагираха на икономическата заплаха и подкрепиха бизнеса и гражданите с редица мерки. Мобилизирали сме всичките си усилия и вярваме, че бързо и ефективно ще можем да подкрепим всички засегнати от пандемията”, написа Борисов.

Advertisement:

 

 

 

Ето обаче част от коментарите под публикацията:

“Е как няма да има икономическа заплаха, като сте неспособни? За тази криза се говори от месеци, но няма кой да си прави ПР с джип!”

“А нещо по-конкретно и по-достъпно за самоосигуряващите се?”

“Помощта ще отиде в чекмеджето, то е ясно”

“Много сте добри в „пренасочването“

Междувременно припомняме, че днес консултанти по европейски програми сигнализираха за пореден път, че премиерът Бойко Борисов прехвърля 156 млн. лв., предназначени за подкрепа на малкия бизнес, към подпомагане на ресторанти, барове и дискотеки заради временния им локдаун.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar