Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Борисов: Ако разрешат и руската ваксина, ще вземем и от нея и ще предоставим, на който желае

/
/
196 Views
Advertisement:

Advertisement:

кадър: Фейсбук/Бойко Борисов

Поръчахме от „АстраЗенека“, защото първи започнаха изпитанията. Това заяви от Кюстендил премиерът Бойко Борисов. Той бе там заедно със зам.-министъра на благоустройството и регионалната политика Николай Нанков, шефа на Българската агенция на заведенията Ричард Алибегов и здравния министър проф. Костадин Ангелов.

„Имаме уверения, че до сряда ще минат всички тестове. До тогава не плащаме“, каза той.

 

 

 

„Разликата в цените не е малка. Ако едната е няколко единици долара, другата е 1-15 отгоре. Търговската война между фирмите, е като в заведенията. Ако едното работи за 4 лева, а другото за 15 при същите условия, къде ще си изпиеш кафето“, запита Борисов.

Не че ние не сме достатъчно близки и с Китай, и с Русия, но в ЕС могат да се поставят само ваксини, одобрени от Европейската агенция по лекарствата“, каза още той.
България винаги е водила много мирна политика, но на територията на ЕС могат да се поставят ваксини, одобрени само от ЕАЛ. Затова в Чехия парламентът на разреши, в Словакия министърът на здравеопазването си подаде оставката заради руската и китайската ваксина. Ние винаги сме били дисциплинирани членове на ЕС и спазваме правилата“, допълни той, пише 24chasa.bg.

Министър-председателят обеща веднага когато руската ваксина бъде одобрена за ползване в ЕС, България да поръча и от нея. „Ако руската ваксина, която си е дала документите в ЕАЛ, бъде одобрена, след това Комисията отиде и провери как се произвежда и ни разрешат и нея, ще вземем и от нея и ще предоставим, на който желае, да си я направи. Китайската все още не е подала документи в ЕАЛ. Това е много регулиран пазар на лекарствата. Смея да кажа, че компромиси в Европа с това не се допускат.                                                                                                                                                                                                                                                                   

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!