Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Борисов: Децата да ходят на училище. Вкъщи развиват психически проблеми и се обездвижват

/
/
237 Views
Advertisement:

„Където няма зарази, децата да учат. На другите места – следете броя на заболелите, така че да щадим и учителите и използвайте родителите при взимането на решения, защото това касае техните деца. Ние мислим най-доброто“, това заяви премиерът Бойко Борисов. По негови думи, трябва да се търсят гъвкави методи за обучение. Това съобщиха от правелствената пресслужба, цитирана от Нова телевизия.

Министър-председателят коментира с министъра на образованието Красимир Вълчев, че задачата не е лесна, както не е лесно и решението да се затворят хората по домовете им.

Advertisement:

„Застояването на децата вкъщи крие рискове – обездвижване, губене на мотивация за учене, десоциализират се, психически проблеми, които ние също отчитаме, когато взимаме решения“, категоричен беше премиерът Борисов.

По думите му локалното вземане на решения за преминаване към електронна среда на обучение остава най-правилният подход за учебните заведения.
Вълчев заяви, че обучението в електронна среда за учениците е ефективна алтернатива, когато става дума за по-кратък период от време.
„Следим стойностите и даваме възможност да се прилага в училищата подход на редуване на присъственото обучение с обучението в електронна среда“, допълни Вълчев. Той посочи, че е обсъждано и ще бъде предложено решение за задължително носене на защитни маски в класните стаи за учениците от 5 до 12 клас.


Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar