Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Борисов: Европа и светът са в криза, а българското производство расте

/
/
329 Views

Премиерът Бойко Борисов твърди, че икономиката на България е в невероятен подем на фона световната криза, породена от коронавируса. Той публикува пост в социалната мрежа, според който икономиката ни е отбелязала 2,3 процента ръст спрямо миналия месец.

Въпреки цифрите, които показва Борисов, България си остава най-бедната държава в ЕС с най-ниски заплати и пенсии, с най-кратка продължителност на живота и е трета по смъртност в света.

Advertisement:

„Европа и светът са в криза, а българското производство расте. През септември Евростат отчита увеличение с 2,3% на промишленото производство у нас в сравнение с август 2020 г.

Единствено Чехия, Дания, Полша и Словакия имат по-голям ръст в целия ЕС. Освен това производството в България продължава да е в подем за пети пореден месец.

 

 

 

 

Нещо, с което не могат да се похвалят много страни в Европа. Тези положителни данни идват на фона на невиждана световна криза. Производството в рамките на целия ЕС е в застой, а при страните в Еврозоната се влошава.
Няколко дни слушам опонентите ни как сме пропуснали време през лятото. Докато те само говориха, ние работихме. Подкрепихме бизнеса и работниците с редица мерки и икономиката не спря да работи. Строихме пътища и заводи. Докато кандидатите за власт мислеха за изборите, ние мислихме за хората. И европейската статистика го показва. Благодарение на бързата реорганизация и натискът върху здравната система намаля. Сигурен съм, че лекарите ще се справят. Аз и правителството имаме ангажимента да извадим страната от кризата. Съдейки по данните досега, явно сме на прав път!”, написа Бойко Борисов в личния си профил във фейсбук.

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar