Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Борисов: Идва втора вълна, по-лоша от първата

/
/
463 Views

Да бъде създаден спешно медицински щит за действие срещу COVID-19 в Европа. Това предложи министър-председателят Бойко Борисов в изказването си пред лидерите на Стратегическия форум в Блед, предаде dnes.bg.

Според българския премиер съгласно този медицински щит всички държави членки следва да реагират по различен начин при червен, жълт или зелен код.

Advertisement:

Борисов добави, че единният медицински протокол трябва да посочи как да функционират училищата и детските градини, дали се разрешават, или се забраняват спортните прояви в ЕС и по какъв начин.

 

 

 

„Всяка държава членка е длъжна да осигури зелен коридор и трафик за тировете, за транспорта“, избори още премиерът Борисов. Той добави, че е необходимо да се подходи глобално и по отношение на защитните облекла, ваксините и медикаментите за справяне с новото заболяване, съобщиха от правителствената пресслужба.

„Освен хилядите човешки животи, които загубихме, парите, които загубихме, работните места, които загубихме, ние загубихме най-важната битка – за психическото здраве на хората“, заяви министър-председателят. Борисов акцентира, че всеки човек се събужда с мисълта дали има сигурност.

„Ние какво им казваме всеки ден – идва втора вълна, която ще е по-лоша от първата. Протести и бунтове в цяла Европа – защо? Защото не знаят има или няма, ние още спорим има или няма COVID-19″, заяви Борисов.

„Няма по-добро място от ЕС“, отбеляза още пред своите колеги българският министър-председател. Той припомни и колко много работа е свършила Европейската комисия за справяне със социално-икономическите последици от пандемията.

„Но сме септември, идват зимните грипове. Има миграционна вълна. Има чудовищен спад на БВП в цял свят“, добави Борисов. Министър-председателят подчерта, че въпреки безпрецедентното предизвикателство, пред което е изправена и България, в страната ни продължава изграждането на всички ключови за региона и Европа проекти.

„А сме на най-трудното място – между Турция, Крим и Черно море“, посочи министър-председателят Бойко Борисов.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar