Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Борисов: Не може да ми говорите, че искам да купя избори, като се грижа за хората

/
/
315 Views
Advertisement:

Наред с всички решения, които взеха на заседанието на МС относно медицинските въпроси, Борисов отговори и на критики на опозицията.
„Уважаеми господа от опозицията, Вие не може да ми говорите, че искам да купя избори, като се грижа за хората. Години наред пак съм ги обичал, но фискалната рамка е била по-важна за пътя на България. Затова съм го правил. Сега трябва да запазим хората и икономиката“, смята премиерът.

По думите му за улеснение на лекарите и пациентите е готов единният медицински протокол, по който се лекуват хората, които са на домашно лечение.

Advertisement:

 

 

„За тези, които не са се срещали с вируса, важат правилата за маските и дистанцията. Те работят и не трябва да им се пречи да работят. За тези, които COVID ни покоси, трябва да имаме 100% готовност за всеки, който се е влошил, да отиде и по лекарски медицински протокол да се погрижим за него. Трябва да се помисли как да отличим тези, които вече са преминали болестта. Те трябва да работят, но и трябва да ангажираме максимално личните лекари, които да следят медицинския протокол вкъщи“, заяви той.

Днес премиерът изиска от здравния министър да се осигури възможност за даряване на кръвна плазма не само в София, а и в страната, от пациенти, преболедували COVID-19.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar