Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Борисов официално обяви: Решаваме в четвъртък за отваряне на молове и заведения

/
/
359 Views

Точно как ще се разхлабят мерките у нас ще се реши в четвъртък, обяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук. Сред идеите е да се отворят ресторантите и магазините в моловете.

Трайна е тенденцията за справяне със заболеваемостта с коронавируса. Добрите данни ни дават основание да обсъждаме с министри и НОЩ разхлабване на противоепидемичните мерки в определени сектори.

Advertisement:

Обмисляме от началото на втория учебен срок по определена схема да бъде възстановено присъственото обучение на ученици от 5 до 12 клас.

 

 

 

Разхлабването на мерките за фитнесите и спорта да се въвежда паралелно с възстановяването на присъствените занимания в училищата.

Разглеждаме възможността ресторантите да могат да работят с капацитет от 50% до 22,30 ч вечерта.

Магазините в моловете да могат да работят при ясно определен компромисен начин, но без местата, на които се събират много хора вътре около заведенията за хранене и без детските кътове.

Окончателното решение за отпускането на мерките ще бъде взето в четвъртък, но при отбелязване на нов ръст на заболеваемостта и сериозен натиск върху лечебните заведения, ограниченията ще бъдат преосмислени и отново затегнати.

Спекулациите в публичното пространство за това, че сме избрали или заложили на определена фирма за ваксини, категорично не отговарят на истината. Сключените договори за доставката на ваксините са между Европейската комисия и производителите. На всеки български гражданин ще му бъде поставена тази ваксина, която той пожелае. В следващите две седмици очакваме по-големи количества дози.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar