Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Борисов посети за минути храм „Св. Прокопий Варненски“, посрещнаха го с викове „Оставка“

/
/
343 Views

Премиерът Бойко Борисов пристигна отново тайно във Варна след обиколката си в Исперих, Разград и Добричко. От месеци той се крие от „всенародната любов“ и журналистите в морската столица и страната, а за посещенията му се разбира от лайфовете във „Фейсбук“.

Той посети буквално за няколко минути новия храм „Св. Прокопий Варненски“, който тази сутрин бе осветен, след което побърза да си тръгне. Медиите за пореден път не бяха информирани за визитата.

Advertisement:

 

 

Министър-председателят бе придружаван от кмета на града Иван Портних.

Градоначалникът пропусна освещаването и литургията, както и церемонията по връчването на наградите от името на Варненска и Великопреславска света митрополия, като вместо това дойде заедно с министър-председателя.

Борисов бе посрещнат от недоволни граждани, скандиращи оставка. Те го призоваха да отиде и да инспектира авариралата за пореден път тръба във Варненското езеро.

В знак на благодарност за изключителни заслуги към Варненска и Великопреславска епархия митрополит Йоан награди премиера с най-високия орден на епархията – „Свети апастол Андрей Първозвани“. Той получи и икона – дар за освещаването на храма.

Финансовият министър Кирил Ананиев бе награден също. Той получи Почетния знак на Варненска и Великопреславска епархия, както и икона на Иисус Христос.

За заслуги в храмостроителствто Иван Портних бе награден с орден „Свети Прокопий Варненски“, който трябваше да получи още в 11.30 ч.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar