Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Борисов се намеси: Може без маски, където няма много хора

/
/
323 Views

Обществата по света са разделени и около 30 процента не вярват, че има COVID-19, не вярват в пандемията, а броят на заразените се увеличава. Бройките на заразените вървят нагоре в цяла Европа.

 

 

 

 

Това заяви Бойко Борисов по време на заседанието на Министерски съвет.

Advertisement:

Затова независимо, че са в защита на здравето на хората, всички мерки биват подлагани на съмнение. От утре ще влезе в сила заповед на Министерството на здравеопазването за задължително носене на маски на открито. Настоявам в нея да бъде описан всеки един детайл. Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колелото, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване на хора, не е необходимо да носи маска. Ако иска по негово желание, да носи, но ние не го задължаваме.

Там, където има слюнка, в болниците, трябва да се носи маска.

Болниците са претоварени в момента, пациентите с COVID-19 са все повече, заразява се медицински персонал.

Трябва да мислим и за лекарите, които са на първа линия. Европа въведе задължителни маски, в сила са извънредни положения, затвориха училища, ресторанти, обекти. Ние искаме на базата на убеждението и със стриктен контрол да запазим живота на медицинския персонал, на всички служители на първа линия в битката с COVID-19 и на всички български граждани.

Затова днес обезпечихме доставките на лекарствения продукт ремдeсивир, с което осигуряваме лечението на пациентите ни с COVID-19 до края на март 2021 г., каза още премиерът.

Повече вижте във видеото по-долу:

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar