Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Борисов спира ваксинирането с Астра Зенека. Нареди РЗИ да затегнат мерките

/
/
214 Views

Премиерът Бойко Борисов спря временно ваксинирането с „Астра Зенека“. Това съобщи самият той на фейсбук страницата си.

Ето какво написа Борисов:

Advertisement:

„Разпоредих временно да бъде прекратено поставянето на ваксината на Астра Зенека в България, докато не дойде писмено становище от Европейската агенция по лекарствата, че тя е безопасна. Докато не отпаднат всички съмнения и експертите не гарантират, че тя не представлява риск за хората, се спира с имунизирането с тази ваксина у нас.

 

 

 

Ще продължим да използваме локалния подход при налагането на мерки, защото има градове и населени места, където няма много заболели. Разпоредих РЗИ да осъществяват още по-голям контрол. Разчитаме най-много обаче на разума на хората. Демокрацията е и отговорност.

В 18 области на страната има средна заболеваемост над 300 души на 100 000 и там за срок от минимум 2 седмици учениците от 5 до 12 клас ще преминат в дистанционна форма на обучение. При необходимост има готовност всяка една паралелка в страната да премине в електронно обучение.

До края на май месец сме осигурили мерките 60/40, 75/0, 80/20 в подкрепа на хората и на бизнеса. За родителите, които гледат деца, учещи в онлайн среда, има предвидени още 30 милиона лева.

До дни ще бъде изготвен и план със здравни изисквания за туристите, които искат да посетят страната ни. Това ще даде възможност туристическият бранш да се подготви за дейността си за новия сезон. Предстои разплащането на още 51 милиона лева на фирмите и туроператорите, които са заявили дейност по отношение на 4% от оборота, който имат през 2019 г.“

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar