Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Борисов: Строим, а по пътя идват инвеститори. Още като почнем и заявяват нови заводи

/
/
355 Views

Премиерът Бойко Борисов отново се качи на джипа, този път да инспектира нов път между Видин и Монтана, стана ясно от видео в личния му фейсбук профил, пише „Актуално“.

Процесът е необратим, на огромен фронт се работи, особено на Мездра, каза Борисов. С него е зам.-регионалният министър Николай Нанков.

Advertisement:

Борисов поясни, че държавата ни е много красива, но много е трудно да се строи. „Навсякъде са тунели и мостове, при всяко населено място трябва да се направят отклонения“, каза той.

Отсечката между Ботевград и Мездра пък бил проектиран с множество кръгови, но затова решили да направят много мостови съоръжения. Премиерът подчерта, че още със започване на новия път Ботевград-Мездра веднага са заявили изграждането на два нови завода. „Трябваше първо да направим Люлин, Тракия, след това Марица и Струма, Хемус, обходите на София“, каза Борисов.

 

 

 

Премиерът даде да се разбере, че преди е нямало нито една магистрала завършена, а сега имало общо 7. Той напомни, че ЕС е отпуснало 250 млн. евро именно за Северозападна България с последната финансова рамка. Борисов напомним, че обходът на Габрово бил готов, вървял и тунелът на Шипка.

По традиция Борисов поздрави работниците. Нанков поясни, че до седмица ще влязат да работят по целия фронт, като се изчака да се прибере реколтата.

Заедно с тях бе и представителка на НПО-сектора, която настояваше и за тунел под Петрохан, който според нея бил по-важен от този на Шипка. Пред нея Борисов напомни, че ни чака тежка зима и криза, но все още у нас не се усещала.

„Трябва работа, много работа“, каза той пред местните граждани, събрали се на обекта. До 2 години трябвало да свърши отсечката от Ботевград – Мездра. „Брюксел даде 200 млн. евро повече за региона и се преборихме, за да се развива всичко тук. По пътя идват инвеститорите“, отсече Борисов пред местните.

След това отново се качиха на джипа. От думите му стана ясно, че можело да мисли дали с частно партньорство да се направи тунела под Петрохан, а с Мицотакис говорили за пътя до Александуполис.


Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar