Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Борисов: Строим качествено като в Европа, но по-евтино и в много тежки условия. Метрото не е даденост

/
/
355 Views

Борисов отново се включи във Фейсбук и обяви пускането на третия лъч на метро като подчерта, че не са даденост, а са дело на неговата партия.

Ето какво пише той:

Advertisement:

„От днес пускаме в движение третия лъч на метрото. Трасето от бул. „Владимир Вазов“ до „Красно село“ е 8 километра.

По него са изградени 8 нови, модерни и красиви станции, на които са поставени и стъклени прегради срещу инциденти, които ще разделят пероните и влака.

 

 

 

С огромни инвестиции само за 11 години дължината на метрото се увеличи с близо 40 км. Нашето метро е най-красивото и най-евтиното в Европа.

Цял подземен град и лесна връзка между всички точки на София. Строим еднакво качествено както в Европа, но за много по-ниска цена. Затова като някой ми заговори за корупция в България – аз му показвам метрото. Това бе най-трудната отсечка на подземната железопътна линия в столицата.

 

 

По сложни терени се строят и Южната дъга на София, магистралите „Хемус“, „Струма“ и „Европа“ и газопроводите. Но ние няма да се откажем. Защото нашата сила е в действията. Останалите могат само да говорят. Затова преди нас имаше само 10 км метро и магистрала до Правец. Призовавам всички да пазят и ценят новата придобивка, защото тя не е даденост.“

 

б.ред. Стойността на третата линия на метрото е около 380 млн. евро безвъзмездни европейски средства и около 112 млн. евро местно финансиране от данъците.

 

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar