Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Борисов хвърля оставка – идат страшни времена! Политолог начерта мрачен сценарий

/
/
518 Views

https://ejednevno.eu/wp-content/uploads/2020/08/4421.png

Среднощна координирана акция на полицията премахна палатковите лагери и освободи ключовите кръстовища в София, Пловдив и Варна. Има арестувани протестиращи.

„Всеки протест се надява в един момент да може да се представи като жертва. Доста добър тайминг от страна на полицията – в този час на денонощието.

Advertisement:

Събота и неделя реакцията ще замре, някои хора ще поизчезнат“, посочи политологът и изпълнителен директор на социологическа агенция “Галъп“ Първан Симеонов.

 

 

 

 

Относно речта на премиера и конференцията на ГЕРБ политологът смята, че правилният политически ход е бил да се изчака „поривът на атаката“.

„Борисов направи странно изявление, това противоречи на политическата логика“, каза Първан Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

 

 

 

 

 

Вчера . Патриотите обаче се обявиха за мандат на правителството с премиер Бойко Борисов до редовните избори през март.

„Ако сега Борисов хвърли кърпата, ще изглежда, че е паднал под напора на протеста, което още повече ще настърви хората. Очевидно Дончев представлява крило в ГЕРБ, което предлага на Борисов да си ходи. Партията май по-скоро мисли за оставане докрай“, коментира още Симеонов.

По думите му всички прочувания показват, че има общо желание за промяна и правителството няма висок рейтинг. При Борисов обаче рейтингът бил малко по-добър в сравнение с предишни управления в края на техните мандати.

„Перспективата за предсрочни избори отблъсква хората. Може би търсим новия голям – на този етап това е Слави Трифонов.

Много хора не вярват в изборите.

С днешната акция Мая Манолова успява да вземе позитив от протестите. Отровното трио се опитаха да направят радикализация на протеста и настройват хора срещу себе си.

Грешка е идеята, че всеки ден може да протестираш – хората се изтощават и правиш протеста рутина“, обясни политологът.

Големият въпрос, според него, е дали и какво ще прави президентът Радев. Симеонов очаква бъдещи действия от държания глава и скорошна развръзка на ситуацията.

„На Борисов не му се иска да си ходи. Така са го обградили протестиращите, че не му дават достоен изход и не му дават да напусне сцената“, каза за финал изпълнителният директор на “Галъп“.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar