Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

БСП: Има „сватба“ в парламента, Тошко е булката

/
/
1527 Views
Advertisement:

Advertisement:

Дебатът в Народното събрание премина за пореден път границите на добрия тон и между партиите се размениха доста остри реплики и обиди. След гласуване, в което се прояви единомислие между „Има такъв народ“ и ДПС, от Стоян Мирчев от БСП излезе на трибуната и попита дали между двете партии има „сватба“. Той каза също, че в тази сватба Тошко Йорданов е булката, а Филип Станев – шаферката.

Думите предизвикаха бурна реакция от „сценаристите“ от ИТН, но Йордан Цонев от ДПС ги изпревари във вземането на отношение. „ДПС участва във „сватбата“, не се срамуваме“, каза той и обясни, че движението винаги е търсено за съюзник и по отношение финансовата стабилност, и за опазване на етническия мир, и за евроатлантическата ориентация на страната.

От ИТН с отговори към Стоян Мирчев и БСП излязоха Филип Станев, Тошко Йорданов и Станислав Балабанов, като Йорданов нарече колегата си социалист „палячо“. От БСП отговориха със скандиране „Гор-чи-во!“

В крайна сметка дисциплината и добрия тон в пленарната зала рязко падна и след още няколко лични обяснения и разменени обиди, председателят на парламента Ива Митева наложи наказания на Станев, Йорданов и Балабанов от ИТН, както и на Георги Свиленски от БСП, който също се включи в свадата.

Преди това:

“Г-н Станев, дойде да ви шушука: “Цонев вдигни си телефончето!” преди малко.” Това заяви от трибуната на парламента депутатът от БСП Стоян Мирчев, след като се заформи спор за задкулисието между него и зам.-председателя на ДПС Йордан Цонев по време на дебатите за актуализацията на пенсиите.

Разпален по време на продължаващите над 2 часа дебати по актуализацията на бюджета по Държавното обществено осигуряване Йордан Цонев посочи, че дядо на Мирчев бил сред организаторите на Възродителния процес, предаде 24 часа.

Много се радвам, че аз и семейството ми не се харесвам на ДПС и вашия почетен лидер, защото вие се превърнахте в символ на корупцията, отвърна депутатът от левицата и добави, че ИТН и ДПС били символ на задкулисието, като даде за пример случка от преди малко в залата. Зам.-председателят на ИТН Филип Станев отишъл до Цонев и му подшушнал да си вдигне “телефончето”, намеквайки, че го търси някой от висшите партийци на ИТН.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!